Okładka książki - Zwyczajna kobieta

Zwyczajna kobieta

Nigdy nie miałam styczności z twórczością Anny Płowiec, dlatego byłam bardzo ciekawa czy spodoba mi się jej styl pisania. I z całą pewnością mogę odpowiedzieć, że tak.

"Zwyczajna kobieta" to książka o kobiecie, która wcale taka zwyczajna nie jest.

Danka, główna bohaterka książki to kobieta, która jest silna, potrafi walczyć o siebie, twardo stąpa po ziemi, a jednocześnie ma zwykłe, życiowe i przyziemne problemy. Ma dwoje dzieci i kochającego męża, którego ciągle podejrzewa o zdradę, ponieważ Tomasz pracuje w fitness klubie, a tam przecież jest wiele zgrabnych kobiet. Danusia natomiast ma bardzo niskie poczucie własnej wartości. W polubieniu siebie mają jej pomóc warsztaty.

Główną bohaterkę polubiłam od pierwszych stron książki. Kobieta z problemami takimi jakie mamy my wszystkie.

Bardzo podobały mi się dialogi między bohaterami. Często dochodziło do zabawnych sytuacji.

Czytając dużo się śmiałam, ale również momentami zakręciła mi się łezka w oku.

Książka skłania nas do tego, żeby się na chwilę zatrzymać i pomyśleć o swoim życiu.

Informacje dodatkowe o Zwyczajna kobieta:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-07-20
ISBN: 9788382341942
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Zwyczajna kobieta

Kup książkę Zwyczajna kobieta

W każdej z nas można dojrzeć coś, co jest piękne, wspaniałe, godne zachwytu. Za co może się docenić.

Od dzisiaj jestem kobietą pełną mocy, szczęśliwą i wdzięczną za to, co mam. Za męża, dzieci i pracę. Za dobre zdrowie i piękne ciało. Tak mi dopomóż Bóg. I żebym nie popadała ciągle w paranoje, bo u mnie to raz-dwa.

Więcej cytatów z tej książki

Sekrety Julii
Anna Płowiec0
Okładka ksiązki - Sekrety Julii

Historia o miłości tak wielkiej, że przenosi góry. Gdy Alicja znajduje listy matki, czuje, że odkrywa historię niezwykłej miłości. Nie wie...

W cieniu magnolii
Anna Płowiec0
Okładka ksiązki - W cieniu magnolii

Niewinna gra w pokera w domu Alicji okazała się nowym rozdaniem nie tylko kart, ale i uczuć. Kiedy serce Alicji rozdarło się pomiędzy dwóch mężczyzn...