Okładka książki - Żyć jak Mały Książę

Żyć jak Mały Książę

"Małego Księcia" zna chyba każdy. Czytany w dzieciństwie jako lektura szkolna mógł nie być przez wszystkich zrozumiany, lecz z wiekiem docenia się przesłanie zawarte na jego kartach. Autor książki "Żyć jak Mały Książę" analizuje światopogląd głównego bohatera - małego chłopca - i na tej podstawie próbuje ułatwić nam nasze życie.

Każdy chciałby być szczęśliwy. Czytamy dużo książek, oglądamy filmiki na YouTube, śledzimy gwiazdy w internecie z nadzieją, że pewnego dnia ktoś nam zdradzi jak osiągnąć szczęście i w końcu szczerze się uśmiechnąć.

"Żyć jak Mały Książę" to poradnik, który w krótkich rozdziałach porusza tematy takie jak docenianie siebie i życia, wiara we własne możliwości, nieocenianie innych, odporność na opinie innych, niezależność i wiele innych.

Brzmi jak kolejny poradnik, ale autor skupia się tu na perspektywie dziecka i to właśnie to wyróżnia tę książkę spośród innych.

To książka do przeczytania na raz, lecz jednocześnie taka, do której trzeba wracać.
Krótkie rozdziały sprawiają, że nie czujemy się przytłoczeni, a zaciekawieni tematem i mamy ochotę poszukać głębiej, a także zastanowić się na ile nasze zachowanie zgadza się z postawą, którą doradza nam autor. Po każdym rozdziale otrzymujemy jedno ważne zdanie, które podsumowuje kilka poprzednich stron.

Książka porusza tematy zwykłe, codzienne, ale czy to nie o nich właśnie zapominamy?
Uważam, że ta książka jest dobra zwłaszcza na początek przygody z poradnikami.
Tę książkę może przeczytać każdy, bez względu na wiek!

18bookland

Zobacz opinie o książce Żyć jak Mały Książę

Kup książkę Żyć jak Mały Książę

Żyć jak kot!
Stephane Garnier0
Okładka ksiązki - Żyć jak kot!

Na pierwszy rzut oka widać, że kotom żyje się lepiej niż nam. Dlaczego nie wziąć z nich przykładu? Postanowiłem w tym celu rozszyfrować ich sposób...

Stéphane Garnier0
Okładka ksiązki - A właśnie, że będę szczęśliwa!. Sztuka tworzenia dobrego i pełnego radości życia

Co by było, gdyby szczęście okazało się wyłącznie twoim WYBOREM? Gdyby wystarczyło wprowadzić pewne zmiany do wizji świata, aby całkowicie odmienić swoje...