Zapraszam do przeczytania bardzo wartościowej książki, napisanej w formie dialogu. Ważne pytania zadawane są przez dziennikarkę, panią Małgorzatę Szcześniak. Ciekawie, barwnie i często z poczuciem humoru odpowiada na nie pani Katarzyna Miller, psycholożka, psychoterapeutka, autorka wielu publikacji dotyczących bardzo istotnych spraw.
W ferworze życia, stresie, ciągłym pośpiechu, często zapętlamy się w swoich problemach, które urastają do olbrzymich rozmiarów. Czasem warto spróbować się zatrzymać, poznać punkt widzenia osoby mającej wiedzę i doświadczenie. Strach i wstyd zamykają człowieka w swojej skorupie nie pozwalając uzyskać fachowej pomocy, wówczas warto sięgnąć po książkę, która umocni poczucie własnej wartości i pozwoli podjąć trudne decyzje.
Autorka nie narzuca swoich racji i poglądów, lecz w przystępny sposób przedstawia obraz całej sytuacji. Nie podsuwa gotowych rozwiązań, tylko pomaga zrozumieć pewne zależności, które nami kierują.
Bardzo lubię podejście do życia pani Kasi, potrafi wzbudzić pozytywne uczucia, uświadomić pewne znaczące treści i pomóc spojrzeć z dystansem na swoje życie z innej perspektywy.
"Życie jest fajne", to publikacja o codzienności każdego z nas. Jedenaście rozdziałów książki, każdy porusza inny istotny temat, rodzice, dzieci, teściowa, singielka, seks... To tylko niektóre z nich.
Jeśli jesteście ciekawi w jaki sposób spojrzeć inaczej na siebie, swoje życie i zamienić obawy w optymistyczną, szczęśliwą przyszłość, sięgnijcie po tę fajną książkę. Bardzo polecam
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2025-09-10
Kategoria: Poradniki
Ewa_czytajac
Czy gruba kobieta może być ładna? – zapytałam panią psycholog Katarzynę Miller. Pani Kasia, po chwili namysłu, odpowiedziała: „Cóż…...