Ten arogancki miliarder był moją zmorą, a teraz stanie się moją codziennością.
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Kyra Parsi to moje odkrycie tamtego roku! 🫶🏼 Stała się jedną z moich ulubionych autorek romansów. Przeczytam wszystko co wyjdzie spod jej pióra.
💜 Jamie Paquin pracuje w firmie która zajmuje się łączeniem w pary. Po raz pierwszy w karierze trafia na klienta, którego nie potrafi dopasować w parę. Od ośmiu miesięcy bezskutecznie próbuje znaleźć partnerkę dla wpływowego i skrytego Jacksona Sinclaira, a każde spotkanie kończy się dokładnie po minimalnym czasie, pozostawiając kandydatki ze złamanym sercem. Janie desperacko decyduje się na szalony krok. Postanawia zamieszkać z Jacksonem na miesiąc jako jego osobista trenerka do spraw uczuciowych. Z czasem wychodzi na jaw, że mężczyzna zgłosił się do agencji wyłącznie z powodu warunku spadku. A Jamie i Jackson z czasem coraz bardziej zapominają kim tak naprawdę powinni dla siebie być 🤫
Początkowo ciężko było zapałać miłością do Jacksona Sinclara. Mężczyzna już od pierwszego spotkania okazał się być opryskliwy i ciężko było zrozumieć jego zachowanie. I może nie ma w tym dziwnego - w końcu tytuł książki głośno mówi, o rozkochaniu w sobie GBURA. I tak tutaj nasz główny bohater był do tego idealnym przykładem. Jednak z dalszym poznawaniem tej historii moje serce topniało i gdy już go bliżej poznałam - przepadłam! ❤🔥
Styl pisania Parsi jest lekki i przyjemny w odbiorze, co sprawia, że czyta się tę książkę z zapartym tchem. Podoba mi się, że autorka nie daje łatwych rozwiązań, a bohaterowie zawsze muszą zmierzyć się z przeciwnościami, by zdobyć upragnione cele. Być może nie zaskoczy was fabuła, ani to jak cała historia została poprowadzona, w końcu nie pierwszy raz mamy do czynienia z zabiegiem enemies to lovers. Ale Kyra jak niewiele autorek potrafi przedstawić to w taki sposób, że od pierwszych stron nie można sie oderwać od czytania, a każda napisana przez nią strona jest przesiąknięta ogromną gammą emocji, jakie towarzyszą nam podczas poznawania historii.
Autorka bawi się powszechnie znanymi motywami takimi jak enemies to lovers, he fall first, fake relationship i slow burn tworząc niepowtarzalną historię, od której ciężko się oderwać. Chemia pomiędzy Jamie, a Jacksonem była wręcz namacalna. Na kartach tej powieści można było poczuć ich emocje i wzajemne przyciąganie. W dodatku ich potyczki słowne tylko jeszcze bardziej ubarwiły tę relacje. ❤🔥 Mam też wrażenie, że ta książka dała mi o wiele więcej, niż początkowo się spodziewałam. Nastawiałam się na zabawną komedię romantyczną, a dostałam historię, która, obok świetnego humoru i cudownej chemii między bohaterami, porusza również znacznie poważniejsze tematy. Autorka pięknie pokazała, że gburowatość Jacksona nie bierze się znikąd, a za jego chłodem i dystansem kryją się trudne doświadczenia, trauma oraz skomplikowane relacje rodzinne.
„Jak rozkochać gbura” to elektryzująca historia, która dostarczy wam mnóstwo skrajnych emocji i szybszego bicia serca! ❤🔥 Zatracicie się w historii Jamie i Jacksona. Jeśli lubicie pikantne i nietuzinkowe historie, to z pewnością musicie sięgnąć po tę książkę! ❤🔥 Rozgrzeje was do czerwoności i z pewnością pobudzi waszą wyobraźnię. Dla fanów książek z motywem enemies to lovers to pozycja obowiązkowa 💜
Niczego nie żałuję... Okej, może kilku rzeczy jednak tak. Na swoją obronę powiem, że byłam pewna, że nikt mnie nie przyłapie. A poza tym skąd miałam...