"Ród Wycherley" autorstwa Annaliese Avery, to taka książka, która mogłaby się nigdy nie kończyć. Mamy świetnie rozwiniętą magiczną fabułę, motyw enemies-lovers, co wręcz kocham, przyjaciółkę od serca, trochę kryminału, a na dodatek klątwę. No czego chcieć więcej?!
Od pierwszych stron zabrała mnie w niesamowitą podróż po szkole magii. Wszystko było skrupulatnie wytłumaczone, jak naszej bohaterce udało się dostać do szkoły, pomimo tego, że jej klątwa zabrania jej łączenia się w pary. Na czym ta klątwa polega, o co chodzi z łączeniem się w pary, o kolorach szat dostosowanych do danego rocznika. No naprawdę wszystko i jeszcze więcej, dzięki czemu jeszcze bardziej pokochałam tę książkę!
Zaczynając ją, od razu poczułam to przyciąganie, od razu wiedziałam, że to jest książka, która mnie doszczętnie pochłonie i sprawi, że będę o niej pamiętać bardzo długo. Ta historia ma specjalne miejsce w moim sercu, więc pomyślcie, jak się poczułam, gdy okazało się, że jest to jednotomówka? Jaka byłam zdewastowana faktem, że zakończenie, które mogło zostać rozwinięte na tysiąc sposobów, nie będzie kontynuowane? Moje serce się dosłownie roztrzaskało na miliony kawałków. Tak zdążyłam przyzwyczaić się do myśli, że gdy odkładałam na chwilę książkę, mogłam w każdym momencie wrócić do bohaterów i móc dalej z nimi przeżywać wzloty i upadki. Odkrywać tajemnice, które były skrzętnie skrywane przez lata.
Aurelia i Jules to para, przy której nie da się nudzić. Już od pierwszych stron możemy poznać ich temperament i przekonać się, że z tą dwójką lektura będzie nam się śnić po nocach, wołając, byśmy do niej wrócili. Ja do teraz gdy tylko pomyślę o tej książce i jej bohaterach, mam przed oczami swoje ulubione scenki, a uśmiech od razu gości na mojej twarzy.
To była czysta przyjemność, móc zatracić się w tej historii. Poznać ten magiczny świat z każdej jego strony, poczuć się jak jeden z bohaterów uczęszczających do szkoły magii. Ta książka to po prostu rewelacja!
Dziękuję serdecznie wydawnictwu za możliwość przeczytania tej fascynującej historii! Polecam z całego serca!
Wejdźcie w świat rządzony przez przepowiednie i poznajcie historię ludzi, którzy mimo przeszkód spróbują wziąć los we własne ręce... W Imperium Albionu...