Okładka książki - Bestseller. Szantaż

Bestseller. Szantaż

Tom 2 cyklu Bestseller

TEN SKANDAL BYŁ ISKRĄ, OD KTÓREJ ZAPALIŁ SIĘ ŚWIAT. CZY SZANTAŻ WYSTARCZY, ŻEBY TEN POŻAR UGASIĆ?

Amanda już wie, że każdy sukces ma swoją cenę. Ale prawda o jej karierze może zniszczyć wszystko, co zbudowała. Pozostaje więc szantaż.

Holly nauczyła się jednego - w świecie mediów liczy się tylko to, kto kontroluje historię. A ona zamierza napisać własną. Nawet jeśli będzie musiała przekroczyć granice, których kiedyś przysięgała nie naruszać.

Kayla wie za dużo. Wie, jak powstają wielkie kariery. Wie, kto naprawdę pisze książki, które podbijają listy sprzedaży. Nie wie tylko, gdzie ukrywają jej dziecko ani kim jest kobieta, która nagle stanęła w progu jej mieszkania. Ale czy szantaż wystarczy, żeby dać się uciszyć?

SĄ TACY, KTÓRZY ZROBIĄ WSZYSTKO, ŻEBY PRAWDA NIE UJRZAŁA ŚWIATŁA DZIENNEGO. BO CISZA SPRZYJA BRUDNYM INTERESOM I WIELKIM SEKRETOM.

,,Bestseller. Szantaż" to drugi tom serii o ambicji, władzy i cenie, jaką trzeba zapłacić za sukces. O świecie, w którym słowa mogą stworzyć imperium... albo je spalić.

RECENZJE CZYTELNICZEK

Nie mogłam się doczekać drugiej części! Ta seria jest tak wciągająca jak chyba żadna wcześniejsza saga Katarzyny Michalak. Tyle tu emocji, zwrotów akcji, życiowych tragedii i wielkich triumfów. Każda z bohaterek zmaga się z demonami przeszłości, które podsuwają im rozwiązania trudnych sytuacji. I są to zarówno rady dobre, jak i bardzo złe. /Czytanki Hanki

,,Bestseller. Szantaż" to poruszająca historia o trzech wspaniałych, silnych kobietach, które udowadniają całemu światu, a najbardziej sobie, że dobro, prawda i miłość istnieją - to nie tylko puste słowa, ale też najważniejsze rzeczy, o które warto w życiu walczyć. /Kornelia_and_the_books

Ta książka mnie zaskoczyła. Serio! Opowiada o trzech pisarkach i trudno byłoby znaleźć bohaterki o bardziej skrajnych osobowościach. Pokazuje nieprzewidywalny świat wydawniczy, w którym roi się od intryg, wielkich pieniędzy i błyskawicznych karier. Dotyka tematu krzywdy i niesprawiedliwości, ale na koniec zostajemy z myślą, że to opowieść o nieprawdopodobnej sile i odwadze. / JoannaCzyta

Informacje dodatkowe o Bestseller. Szantaż:

Bestseller. Szantaż - opinie o książce

Avatar użytkownika - malgosialegn
malgosialegn
Przeczytane:2026-06-16, Ocena: 5, Przeczytałam,

Czy znasz historie, które pochłaniają bez reszty, wywołują emocje od pierwszej do ostatniej strony i sprawiają, że po zakończeniu lektury jeszcze długo analizujemy decyzje bohaterów. Szantaż Katarzyny Michalak do nich należy. To powieść pełna napięcia, sekretów, moralnych dylematów i niebezpiecznych gier, w których stawką jest nie tylko kariera, ale także życie, miłość i wolność.

Autorka zabiera czytelników do świata, który z zewnątrz wygląda olśniewająco. Świata bestsellerów, wielkich pieniędzy, medialnych sukcesów i błysków fleszy. Jednak za tą efektowną fasadą kryją się manipulacje, zdrady, układy i tajemnice, które mogą zniszczyć każdego, kto odważy się ich dotknąć. Michalak z niezwykłą precyzją pokazuje, że sukces często ma swoją cenę, a droga na szczyt bywa znacznie bardziej mroczna, niż chcielibyśmy wierzyć.

Już sam tytuł zdradza, że osią fabuły jest szantaż, ale szybko okazuje się, że nie chodzi wyłącznie o groźby i wymuszenia. To opowieść o ludziach, którzy znaleźli się w pułapce własnych decyzji. O bohaterach zmuszonych do dokonywania wyborów między prawdą, a bezpieczeństwem, lojalnością, a ambicją, sumieniem, a przetrwaniem.

Amanda, Holly i Kayla to kobiety, które pozornie wiele dzieli, ale łączy jedno – każda z nich skrywa sekrety zdolne zburzyć całe życie. Amanda wie, że prawda o jej karierze mogłaby przekreślić wszystko, na co pracowała latami. Holly doskonale rozumie mechanizmy rządzące mediami i wie, że historię piszą zwycięzcy. Kayla natomiast nosi na barkach ciężar wiedzy, która dla wielu osób jest śmiertelnie niebezpieczna. A gdy w grę wchodzi zaginione dziecko, stawką przestają być pieniądze czy sława.

To właśnie bohaterki stanowią największą siłę tej powieści. Katarzyna Michalak stworzyła postaci niejednoznaczne, pełne wad, słabości i sprzeczności. Nie są idealne i właśnie dlatego tak łatwo uwierzyć w ich historie. Czytelnik nieustannie zmienia zdanie na ich temat – raz im kibicuje, by za chwilę kwestionować ich decyzje. To ogromna zaleta książki, bo sprawia, że opowieść żyje i nie pozwala przejść obok siebie obojętnie.

Autorka znakomicie buduje napięcie. Kolejne rozdziały odsłaniają następne elementy układanki, ale zamiast odpowiedzi przynoszą nowe pytania. Kiedy wydaje się, że sytuacja zaczyna się wyjaśniać, pojawia się kolejny sekret, kolejne kłamstwo lub nowa osoba, która burzy cały obraz wydarzeń. Dzięki temu trudno oderwać się od lektury. To jedna z tych książek, przy których wieczorne „jeszcze jeden rozdział” kończy się nagle o drugiej nad ranem.

Ogromne wrażenie zrobił na mnie sposób, w jaki Michalak pokazuje mechanizmy funkcjonowania współczesnego świata mediów i rynku wydawniczego. Szantaż nie jest jedynie powieścią obyczajową. To także historia o kulisach sukcesu, o kreowaniu wizerunku i o tym, jak łatwo manipulować opinią publiczną. Autorka stawia niewygodne pytania: ile jesteśmy gotowi poświęcić dla sławy? Czy prawda zawsze powinna ujrzeć światło dzienne? I czy istnieją tajemnice, które lepiej pozostawić pogrzebane?

Na uwagę zasługuje również styl autorki. Katarzyna Michalak pisze lekko, dynamicznie i bardzo obrazowo. Dialogi brzmią naturalnie, emocje są autentyczne, a tempo narracji sprawia, że książka ani przez moment nie zwalnia. Jednocześnie autorka nie rezygnuje z głębszej refleksji nad ludzką naturą. Pokazuje, że największe dramaty często rozgrywają się nie na oczach tłumów, lecz w sercach ludzi zmuszonych do życia z własnymi decyzjami.

Najbardziej poruszające jest jednak to, że Szantaż opowiada o świecie, który wydaje się niepokojąco prawdopodobny. O świecie, w którym prawda stała się towarem, reputację można kupić lub sprzedać, a jedno ujawnione kłamstwo potrafi zniszczyć całe imperium. To sprawia, że historia nabiera dodatkowej siły i pozostaje w pamięci na długo po przewróceniu ostatniej strony.

Szantaż to emocjonująca, pełna zwrotów akcji i tajemnic powieść o ambicji, władzy oraz cenie sukcesu. To książka dla czytelników, którzy lubią historie nieoczywiste, wielowątkowe i pełne psychologicznej głębi. Autorka  po raz kolejny udowadnia, że potrafi tworzyć opowieści angażujące nie tylko emocje, ale i wyobraźnię. Jeśli szukacie powieści, która wciągnie was bez reszty i sprawi, że będziecie podejrzewać każdego bohatera o ukrywanie prawdy, to Szantaż jest lekturą, po którą zdecydowanie warto sięgnąć.

Avatar użytkownika - _read_andzia_
_read_andzia_
Przeczytane:2026-05-28, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam, 52 książki 2026,

„Szantaż” to drugi tom najnowszej serii bestsellerowej autorki Katarzyny Michalak.

W tej części dzieje się zdecydowanie więcej niż w pierwszym tomie. Tam, pokuszę się o stwierdzenie, momentami wiało nudą, natomiast tutaj akcja zaczyna się rozkręcać i pojawiają się wątki, których zupełnie się nie spodziewałam.

Tym razem pojawiły się również większe emocje z mojej strony: szczególnie współczucie dla Kayli oraz złość, a nawet chwilami nienawiść wobec Amandy i Holly. Nadal nie potrafię też rozgryźć prawdziwych pobudek Roberta. Wciąż mu nie ufam i nie wiem, do czego tak naprawdę dąży.

Z jeszcze większą niecierpliwością czekam na trzeci tom, mając nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży. Chociaż z drugiej strony… czy książki zawsze muszą kończyć się happy endem?

Amanda doskonale wie, że sposób, w jaki osiągnęła sukces, jest najgorszym z możliwych. Gdyby prawda wyszła na jaw, wybuchłby niemały skandal. Aby utrzymać swoją pozycję, postanawia posunąć się do szantażu.

Holly za wszelką cenę chce osiągnąć coś, co do tej pory jej się nie udało. Choć wydaje się, że ma już wszystko, wciąż brakuje jej jednego, książkowego bestsellera. A właściwie jeszcze czegoś: talentu, by go napisać.

Kayla wie zbyt dużo. Zdaje sobie sprawę, że odkryta prawda może sprowadzić na nią poważne kłopoty. Jednocześnie zna sekret, którego ujawnienie mogłoby przynieść jej ogromny zysk. Jest jednak jeszcze jeden problem, a nawet dwa: nie wie, co dzieje się z jej córeczką i kim jest kobieta, która stanęła w progu jej mieszkania.

Co wydarzy się w życiu bohaterek?

Której z nich uda się zdobyć bestseller i osiągnąć ogromny sukces?

Czy Kayla namierzy swoją ukochaną córeczkę?

Choć po pierwszym tomie byłam sceptycznie nastawiona do tej serii tak teraz jestem szczerze ciekawa co wydarzy się dalej. Mam nadzieję, że będzie już tylko ciekawiej i autorka na koniec odkryje przed nami wszystkie karty.

Styl pisania autorki uwielbiam i moje umiłowanie do jej książek chyba nigdy nie osłabnie. Z ogromną przyjemnością i dozą przyjemnej niepewności sięgam po każdą kolejną książkę.

A czy Wy znacie już twórczość Kasi?

Macie w planach tę serię?

Avatar użytkownika - Tatiaszaaleksiej
Tatiaszaaleksiej
Przeczytane:2026-05-19, Ocena: 5, Przeczytałem,

“Zrezygnuj z dumy tam, gdzie trzeba być sprytną”.

Amanda, Holly i Kayla to trzy kobiety, które próbują walczyć nie tylko o sukces, ale przede wszystkim o siebie. Każda z nich nosi w sobie lęk, tajemnice i poczucie, że za chwilę może stracić wszystko, na co pracowała. Ich decyzje bywają impulsywne, czasem bolesne, czasem wręcz desperackie...

Autork po raz kolejny zabiera nas do rzeczywistości, w której pozory znaczą więcej niż prawda, a media potrafią wykreować człowieka albo równie szybko go pogrążyć. Drugi tom cyklu „Bestseller – Katarzyna Michalak” czyta się szybko. Jest tu dynamika, są zwroty akcji i dobrze znany, charakterystyczny dla autorki rytm opowieści, który wciąga i nie pozwala się oderwać, nawet jeśli momentami czujemy, że zmierzamy w stronę czegoś nieuniknionego. Bohaterowie są zajmująco wykreowani, autorka z dużą uważnością buduje ich osobowości, pozwalając nam poczuć ich lęki, pragnienia i wewnętrzne rozdarcia. Przez całą książkę miałam wrażenie, że stąpają po bardzo cienkim lodzie.

Historia ponownie wciąga czytelnika w rzeczywistość, gdzie nic nie jest oczywiste, a pozory bywają równie niebezpieczne jak prawda. W tym świecie media nie tylko opisują rzeczywistość, one ją tworzą, naginają i bez skrupułów potrafią ją zniszczyć. Ta nieustanna gra pozorów buduje wyjątkowy, duszny klimat, od którego trudno się oderwać. Dzieje się dużo i intensywnie. Tajemnice wychodzą na jaw stopniowo, a napięcie rośnie z rozdziału na rozdział. Pod warstwą dramatu, sławy i walki o władzę kryje się coś więcej, opowieść o kobietach, które próbują ocalić siebie w świecie pełnym presji, oczekiwań i cudzych ambicji. O tym, jak łatwo zatracić siebie w pogoni za uznaniem. I jak wysoką cenę czasem trzeba zapłacić za marzenia.

To kontynuacja, która nie tylko rozwija znane wątki, ale też pogłębia emocje i sprawia, że cała historia nabiera jeszcze większej intensywności. I choć wiele już zostało powiedziane, wciąż czuć, że najważniejsze rzeczy dopiero czekają, by wybrzmieć. Ta część zostawia z niedosytem i ogromną ochotą na kolejny tom. Polecam, Tatiasza i jej książki :)

Avatar użytkownika - goszaczyta
goszaczyta
Przeczytane:2026-05-17,

Ten skandal był iskra, od której zapalił się świat. Czy szantaż wystarczy, żeby ten pożar ugasić?

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Bardzo sobie cenię twórczość Katarzyny Michalak. Jej historie zawsze wywołują we mnie przeróżną gammę emocji oraz posiadają tą „iskierkę” oryginalności, która sprawia, że czytelnik ma wrażenie iż tą historie stworzyło samo życie! ❤

„Bestseller. Szantaż” to drugi tom serii o ambicji, władzy i cenie, jaką trzeba zapłacić za sukces. 📖

Katarzyna Michalak stworzyła cykl, który porusza niezwykle ważny temat sukcesu, tego upragnionego, podziwianego przez innych, ale też okupionego wieloma wyrzeczeniami. Autorka pokazuje, że droga na szczyt rzadko bywa prosta, a za popularnością i karierą często kryją się trudne decyzje, presja oraz samotność.

Autorka ponownie zaprasza nas do świata Amandy, Kayli i Holly. Kobiety mierzą się z własnymi problemami, próbując jednocześnie odnaleźć się w świecie pełnym oczekiwań i rywalizacji. Każda z nich marzy o sukcesie, jednak cena, jaką muszą za niego zapłacić, okazuje się naprawdę bardzo wysoka.

Amanda skrywa tajemnicę, która mogłaby przekreślić wszystko, na co tak ciężko pracowała. Strach przed jej ujawnieniem sprawia, że zaczyna podejmować coraz bardziej ryzykowne działania. Kayla natomiast znajduje się w sytuacji, w której wiedza staje się zagrożeniem, pojawia się więc pytanie, jak daleko można się posunąć, by chronić najbliższych. Holly z kolei coraz bardziej zatraca siebie w pogoni za rozpoznawalnością i akceptacją, stopniowo przekraczając własne granice.

Losy bohaterek idealnie się ze sobą przeplatają tworząc spójną powieść. Choć każda z nich dąży do czegoś innego i zmaga się z własnymi problemami, wszystkie muszą odnaleźć się w świecie gdzie wpływy i układy maja ogromną moc. Dzięki temu fabuła wydaje się bardziej realistyczna i angażująca, a relacje między bohaterkami dodają historii dodatkowej głębi.

„Szantaż” to historia, która ukazuje ciemniejszą stronę sławy i udowadnia, że sukces nie zawsze daje upragnione szczęście. To przede wszystkim opowieść o niezwykle silnych kobietach. Autorka uświadamia, jak zaciekle muszą walczyć o swoje. Ile muszą poświecić by udowodnić światu swoją wartość. Autorka dobitnie pokazuje jak silne potrafią być kobiety, którym los odbiera, to co kochały najbardziej. To słodko-gorzka opowieść, w której bohaterki muszą zmierzyć się z przeciwnościami losu. Idealnie sprawdzi się na leniwy wieczór. A Amanda, Kayla i Holi dostarczą wam dużą dawkę emocji i niezapomnianych przeżyć. Bardzo życiowa, momentami bolesna i zarazem wciągająca historia.🌺

Avatar użytkownika - Poczytajzemna
Poczytajzemna
Przeczytane:2026-05-10, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

Seria "Bestseller" autorstwa Katarzyny Michalak uderza w jeden z najbardziej niewygodnych tematów współczesności, a mianowicie w cenę sukcesu i kulisy jego budowania, gdzie prawda bywa towarem, a słowa potrafią zarówno wynieść na szczyt, jak i zniszczyć wszystko w jednej chwili. Ten motyw przewodni spaja całą serię i najmocniej wybrzmiewa w historii Amandy, głównej bohaterki, którą poznaliśmy w pierwszym tomie „Skandal”. Tam zmagała się z ogromnym ciężarem tajemnicy związanej z jej karierą, zbudowaną na fundamentach, które nigdy nie powinny ujrzeć światła dziennego. Żyła w ciągłym napięciu, wiedząc, że jeden błąd może przekreślić wszystko.

I dokładnie od tego momentu zaczyna się ta część… tylko że tutaj już nie ma miejsca na złudzenia.
W tej części wszystko przyspiesza. Amanda jest świadoma, że stoi nad przepaścią, a prawda o niej może zniszczyć jej życie, reputację i wszystko, co osiągnęła. I właśnie dlatego sięga po ostateczną broń jakim jest szantaż. Tylko czy to naprawdę jest dobre rozwiązanie, czy raczej początek końca?

Ale ta historia nie należy tylko do niej. Opowieść ta prowadzona jest z perspektywy w sumie trzech różnych kobiet, których odmienne osobowości i motywacje napędzają całą fabułę.

Mamy jeszcze Holly – kobietę, która doskonale rozumie zasady gry w świecie mediów. Dla niej liczy się kontrola. Narracja. Wizerunek. I choć kiedyś miała swoje granice, teraz coraz wyraźniej je zaciera. Patrząc na nią, naprawdę zaczęłam się zastanawiać, gdzie jest moment, w którym człowiek przestaje być sobą, a zaczyna być tylko tym, co opłaca się pokazać światu?

I Kayla… chyba najbardziej przejmująca z nich wszystkich. Kobieta, która wie za dużo. Zna prawdę o kulisach wielkich karier, o tym, kto tak naprawdę stoi za sukcesami, które podziwiamy. Ale jej największy dramat jest zupełnie inny... zaginięcie dziecka. Ten wątek mnie złamał. Bo nagle z historii o ambicji i władzy wchodzimy w coś znacznie bardziej osobistego i bolesnego. Co jest w stanie zrobić kobieta, by odzyskać to, co kocha najbardziej?

To, co najbardziej mnie w tej książce wciągnęło, to właśnie sposób, w jaki autorka splata losy tych trzech kobiet. Ich historie nie są od siebie oderwane, one się przenikają, zderzają i nawzajem napędzają. Każda z nich walczy o coś innego, ale wszystkie stoją w cieniu tych samych mechanizmów, czyli manipulacji, pieniędzy i brudnych sekretów branży wydawniczej.

Bardzo mocno wybrzmiewa tutaj temat ghostwritingu i tworzenia bestsellerów zza kulis. I powiem wam, że momentami miałam ciarki. Bo ile w tym jest prawdy? Ile z tego, co widzimy na półkach, to rzeczywistość, a ile starannie wykreowana iluzja?

Najciekawsze momenty w tej części?
Dla mnie przede wszystkim te, w których bohaterki stają pod ścianą. Kiedy muszą podjąć decyzję, która zmieni wszystko. Szczególnie sceny związane z Kaylą i jej desperacką walką. No i zwroty akcji… tu naprawdę nie ma miejsca na nudę. Kiedy myślisz, że już wiesz, w którą stronę to pójdzie, autorka nagle wywraca wszystko do góry nogami.

Nie da się też przejść obojętnie obok emocji. Jest napięcie, jest złość, jest bezsilność, ale też nadzieja. Bo mimo całego tego brudu, manipulacji i trudnych wyborów, gdzieś w tle cały czas tli się coś dobrego. I to daje oddech.

Czy waszym zdaniem sukces naprawdę jest wart każdej ceny?

Jeśli chodzi o styl autorki, tu nic się nie zmienia. Katarzyna Michalak pisze tak, że ja biorę jej książki w ciemno. Naprawdę. I zawsze kończy się tak samo, czyli zarywana noc, bo nie potrafię się oderwać. Ona ma dar do budowania emocji i tworzenia historii, które wciągają bez reszty.

Co najbardziej mi się podobało w tej książce?
Chyba właśnie to, że ta książka nie jest tylko historią o skandalu czy szantażu. To opowieść o kobietach, które mimo błędów, słabości i trudnych wyborów, próbują zawalczyć o siebie. I robią to w świecie, który absolutnie im tego nie ułatwia.

Polecam tę książkę każdemu, kto lubi historie intensywne, pełne emocji i moralnych dylematów. Ale chcę zaznaczyć, że najlepiej zacząć od pierwszego tomu, bo bez niego można się pogubić w tych wszystkich powiązaniach. Polecam tę serię.

Avatar użytkownika - zaczytanaulcia
zaczytanaulcia
Przeczytane:2026-05-17,

"Nie każda straż kończy się wraz z ostatnim oddechem.
Nie każda matka przestaje chronić, kiedy umiera."

🔥🔥🔥

Jak dużą wartość ma sława?
Do czego jest się zdolnym, by osiągnąć swój cel?

"Bestseller. Szantaż." to druga część serii, napisanej przez Katarzynę Michalak. Pierwsza - "Bestseller. Skandal. - pozostawiła po sobie wielki niedosyt i wiele pytań bez odpowiedzi. Dlatego z ogromną ciekawością sięgnęłam po kolejny tom.
I muszę Wam zdradzić, że wywołał on ogrom emocji.
Pojawiło się wiele nowych wątków.
Zostało odkrytych wiele tajemnic.
A mimo to, autorka wciąż ma przysłowiowego asa w rękawie, bo przecież to jeszcze nie koniec tej historii.
Jeszcze wiele przed nami.
A ja poraz kolejny nie mogę doczekać się kontynuacji.
Chciałabym już teraz mieć ją w swoich dłoniach.
Zachwycić się nią.
Dać się jej porwać.
Pozwolić się jej oczarować.
Bo jestem przekonana, że tak właśnie będzie.

"Bestseller. Szantaż." to powieść, która przyspiesza bicie serca, która potrafi wzruszyć, i która potrafi skłonić do najgłębszych refleksji.
Bo sława ma swoje blaski i cienie.
Sława przynosi zyski, ale też potrafi słono kosztować.
Sława przynosi uznanie, ale także rozczarowanie.
O tym przekonała się każda z bohaterek tej powieści.
Zarówno Amanda, Holly, jak też Kayla nauczyły się, że każdy sukces na swoją cenę i to niekoniecznie wyrażoną wartością pieniądza.
Sukces to wyrzeczenie.
Sukces to ambicje.
Sukces to szantaż.
Sukces to sprawy zamiatane pod dywan.
Sukces to skandal.
Sukces to kłamstwa, bezwzględność i okrucieństwo.
I każda z bohaterek w mniejszym lub większym stopniu już o tym wie.
Jednak czy każda wyciągnęła z tego jakiekolwiek wnioski?

Przyznam, że ta powieść naprawdę mnie zaskoczyła.
Nie spodziewałam się tylu zwrotów akcji. Nie spodziewałam się tylu tajemnic.
Nie spodziewałam się takiego ogromu emocji.
Ale tak to już z twórczością Katarzyny Michalak - nigdy nie wiadomo, co się wydarzy.
I to właśnie uwielbiam w książkach - tą niepewność i element całkowitego zaskoczenia.
To raj dla mojej czytelniczej duszy 🙂

Skandal stał się iskrą, która wywołała płomień. Ale czy szantaż ugasi płomień, a może wznieci pożar?

O tym przekonacie się czytając "Bestseller" 🔥

Polecam całym sercem ♥️

Avatar użytkownika - zaczytanamonia92
zaczytanamonia92
Przeczytane:2026-06-15, Ocena: 4, Przeczytałem,

,,W tym świecie prawda była zakazana, prawda sprawiała, że pióra ze słów paliły się na popiół, a przecież białe skrzydła były wszystkim: statusem, pięknem, możliwością lotu, wyższością nad tymi, którzy chodzą po ziemi..."

Prawda ma ogromną wartość. Jej wyjawienie jest w stanie zniszczyć wszystko lub wzbogacić codzienność o coś wartościowego. Walka o bestseller trwa w najlepsze, a spełnienie tego marzenia wciąż wydaje się być na wyciągnięcie ręki. Wszystko to okazuje się być ułudą. Zderzenie z problemami, które w przypadku każdej z kobiet mają nieco inny wymiar, sprawia, że przewartościowują swoje życie. Postanawiają zawalczyć o siebie i to co naprawdę ważne.

Amanda decyduje się zatroszczyć o samą siebie i swoje dobre imię wycofując się nieco ze świata pełnego presji i wymagań. Holly, niezmiennie pragnie napisać coś co sprawi, że będzie o niej głośno w świecie literatury. Kayla, ma największą motywację do walki i nie spocznie póki nie wygra tej wojny. Niespodziewanie w jej życiu pojawia się pewna kobieta, która upiera się, że ją zna. To spotkanie przyniesie o wiele więcej, niż mogły się obie spodziewać. Każda z kobiet nosi w sercu swoje marzenia, jednocześnie skrywając przed światem sekrety. Pomiędzy nimi Robert McLaren. Mężczyzna nieco tajemniczy i skryty. A w tym wszystkim bardzo sprytny i momentami nawet przebiegły. Odnoszę wrażenie, że jeszcze namiesza w tej historii. Jest mocno intrygującą postacią i nie do końca udało mi się rozgryźć jego motywy. Za to z łatwością gra na emocjach kobiet, które przyparte do muru, słuchają jego rad i postępują zgodnie z jego wytycznymi. Tuż obok, rodzina Carrera przeżywa swój dramat. Przeszłość daje o sobie znać wyzwalając na nowo pragnienie walki i oczywiście zwycięstwo. Zwycięstwo, którego pragną, ale tylko na swoich warunkach.

,,Nie bierz na siebie cudzych win i zbrodni. Każdy miał wybór"

Przepełniona niedomówieniami, sekretami i manipulacjami. Trzymająca w napięciu do ostatniej strony, która pozostawia z nie mniejszym niedosytem. Dużo bardziej trafiają do mnie książki Kasi pisane w ten sposób. Pełne nagłych zwrotów akcji, emocji i całkowitej nieprzewidywalności. ,,Skandal" w moim odczuciu był jedynie preludium tego, co nas czeka. Kontynuacja to już prawdziwy rollercoaster bez trzymanki z sekundowym postojem na oddech. Dzieje się naprawdę sporo w życiu dziewczyn, a do tego dochodzą jeszcze mroczne tajemnice rodziny Carrera i walka o ocalenie niewinnej kobiety. Kasia trzyma poziom tej serii, manipuluje fabułą w zawrotnym tempie, momentami może nieco zbyt szybkim. Niemniej wypatruję już kontynuacji. Jestem niesamowicie ciekawa co los przyniesie bohaterkom.

Avatar użytkownika - zaczytana__m
zaczytana__m
Przeczytane:2026-06-03, Ocena: 5, Przeczytałem,

,,Ten skandal był iskrą, od której zapalił się świat. Czy szantaż wystarczy, żeby ten pożar ugasić?"

Amanda przekonuje się, że czasami cena za prawdę jest bardzo wysoka i może pozbawić człowieka wszystkiego, na co tak długo pracował.

Holly nauczyła się, że w medialnym świecie liczy się tylko ten, kto ma kontrolę nad daną historią. Ona jednak mimo wszystko chce napisać swój własny scenariusz i jest do tego bardzo zdeterminowana.

Kayla zaś wie za dużo. Nie wie jednak najważniejszego - gdzie przebywa jej ukochane dziecko.

CZY SZANTAŻ OKAŻE SIĘ NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM PROBLEMÓW..?

Lubicie, gdy książki cieszą Wasze oko? Nie mówię tu o malowanych brzegach czy twardych oprawach, tylko o zwykłych, a jednocześnie pięknych i nietypowych okładkach, na które człowiek patrzy i pojawiają mu się w oczach serduszka. Jeśli tak, to seria ,,Bestseller" autorstwa Katarzyny Michalak z pewnością spodoba Wam się wizualnie... ?

Jednak nie wszystko złoto, co się świeci - znacie to powodzenie? O co ja pytam! Jestem pewna, że znacie. Ale... TUTAJ WSZYSTKO SIĘ ŚWIECI ?, więc przejdźmy do szczegółów.

Medialny świat ma swoje własne zasady. Czasami same ambicje i talent nie wystarczą, by odnieść sukces. Często też trzeba poświęcić coś, by zyskać jeszcze więcej. Sława to nie tylko błysk fleszy i owacje za odniesione sukcesy. To też ukryty pod grubą taflą pozorów mrok, który płynie pod skórą jak krew w żyłach...

Bohaterki tej historii są jej głównym filarem. Obciążone przez życie ranami, które nie są widoczne gołym okiem, walczą w świecie pełnym nienawiści i zazdrości...

Mnie rozkochał w sobie już pierwszy tom, więc z ogromną niecierpliwością czekałam na jego kontynuację. I ani trochę się nie zawiodłam! Powiedziałabym nawet, że wypadł on jeszcze lepiej od swojego poprzednika.

Ilość emocji, jaką Autorka nam tu zafundowała przekracza moje najśmielsze oczekiwania. Tę historię pochłania się jednym tchem. ?

,,Są tacy, którzy zrobią wszystko, żeby prawda nie ujrzała światła dziennego. Bo cisza sprzyja brudnym interesom i wielkim sekretom."

Avatar użytkownika - mrufka80czyta
mrufka80czyta
Przeczytane:2026-05-29, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam,

To drugi tom serii. Pierwszy tom się kończy takim  cliffhangerem, że czekałam na drugi tom z niecierpliwością. Małe wprowadzenie: Amanda, Holli i Kayla. Trzy kobiety, bestseller może być tylko jeden. Każda z nich zajmuje się czymś innym ale łączy je pragnienie napisania bestsellera ...oraz tajemnicza przeszłość. Ich ścieżki się przecinają w świecie, gdzie chore ambicje i dążenie po trupach do celu to codzienność. Świat wielkich gwiazd i świat niespełnionych marzeń, rodzinne tajemnice, mafiosi. W tej części akcja nie zwalnia tempa.

Pani Kasia wie, jak złapać czytelnika za gardło, sprawia że czytasz ostatnią stronę i wstrzymujesz oddech. Akcja toczy się szybko, dużo zwrotów. Historia pełna mroku, tajemnic i zagadek.  Komuś zależy na by sekrety nie wyszły na jaw. Jaką cenę trzeba zapłacić za sukces?

Amanda zdaje sobie sprawę, że nie jest w stanie dłużej kłamać, jednocześnie wie, że prawda zniszczy jej karierę.

Holly wie czego chce i jest skłonna zapłacić wiele za to, by osiągnąć to, o czym od dawna marzy.

Kayla jest dociekliwa i umie pisać, marzy, że kiedyś to jej imię pokaże się na okładce. Jednak teraz musi się skupić na tym, by jak najszybciej napisać bestseller, bo może dzięki temu ma szansę  zdobyć informacje o tym, gdzie jest jej córeczka. Jej talent jest walutą. Niestety okaże się, że ona sama także nią może być.

Trudno pisać o drugim tomie bez spoilerów, ale zapewniam Was, że warto sięgnąć po tą serię.

Bardzo polecam!

Amanda nie może znieść tego, że nie jest w stanie dalej pisać. Zjadają ją wyrzuty sumienia, że podpisuje swoim nazwiskiem książki, których nie napisała. Ucieka w alkohol, aż staje się to niebezpieczne. I tu ratunkiem okazuje się Robert. Przymusza ją do odwyku. Czy Amanda tam wytrwa?

Holly, zwana księżniczką Netflixa w dalszym ciągu próbuje napisać swój bestseller. Tylko, że nic z tego nie wychodzi. Gdy już pogodziła się z porażką, Robert niespodziewanie ma dla niej propozycję. O co chodzi?

Kayla wciąż w napięciu czeka na jakiś sygnał od Patricka. Całymi dniami i nocami poświęca się, by napisać swoją powieść. Ją również odwiedza Robert z propozycją nie do odrzucenia. Kayla opowiada jemu i Patrickowi swoją historię i małej Charlotty. Kobieta zrobi dla tej dziewczynki wszystko. Odwiedza ją także kolejny gość. Kto to taki?

Wyczekiwałam kontynuacji "Bestsellera" i teraz już wiem, że było warto. Wracamy do naszych bohaterek. Każda z nich ma w życiu pod górkę, a dodatkowo przeszłość wciąż o sobie przypomina. Jest walka z alkoholizmem, walka o dziecko oraz walka z układami i mafią. A w tym wszystkim kobiety pogubione i wykończone tym przez co przechodzą. Czy gdzieś tam czeka każdą z nich szczęśliwe zakończenie? Ta historia niesamowicie wciąga. Dopiero zaczęłam ją czytać i nawet nie wiem kiedy skończyłam. Są nieoczekiwane zwroty akcji, nowi bohaterowie, nowe miejsca. Nie brakuje też tajemnic i niedokończonych spraw, a także zawiłych relacji rodzinnych. A w tym wszystkim szantaż, który przewija się przez całą historię powodując najróżniejsze emocje. Jest strach, złość, niepewności, a nawet rozczarowanie i zaskoczenie. Jestem bardzo ciekawa jak potoczą się losy bohaterów. Mam nadzieję, że na kolejny tom nie będziemy musieli długo czekać. Bardzo polecam.

Avatar użytkownika - Krukrenata
Krukrenata
Przeczytane:2026-05-14, Ocena: 6, Przeczytałam,

Z niecierpliwością czekałam na kontynuację losów trzech głównych bohaterek, umierając z ciekawości, której uda się zostać ,,właścicielką" bestsellera.

Amanda - królowa pisarskiego świata ma ze sobą coraz większy problem. Nie radzi sobie nie tylko jako autorka książek. Wypalenie i brak weny to nie jej jedyny kłopot... Potrzebuje też udowodnić światu, że jeszcze się liczy.

Holly - złota dziewczyna Netflixa, gwiazda seriali ciągle marzy o napisaniu genialnej powieści. Wierzy, że stając się autorką bestsellera, osiągnie szczęście. Niestety... nie ma talentu.

Kayla - wciąż nie może zrealizować marzenia o wydaniu książki. A przecież pisze genialnie! Warunki do skupienia się na pisaniu ma idealne, wprawdzie została zamknięta wbrew woli w pięknym apartamencie, ale odcięcie od zewnętrznych bodźców służy koncentracji. Daje z siebie wszystko, jej książka niespodziewanie staje się kartą przetargową w najważniejszej dla niej sprawie.

Robert McLaren to genialny agent, człowiek od rzeczy niemożliwych. Jednocześnie wrażliwy, inteligentny i zdeterminowany. Pokochałam tego przedstawiciela ginącego gatunku - uczciwego, szlachetnego i po prostu dobrego. Nie tylko potrafi odkryć największe sekrety, ale dochowuje tajemnic i przychodzi z pomocą w najtrudniejszych chwilach. Niczego się  nie boi. Wiele go łączy z każdą z trzech kobiet.

,,Bestseller. Szantaż" czyta się genialnie, po prostu połyka się kolejne rozdziały. Tyle tu emocji, sensacji z ,,wielkiego" świata celebrytów i biznesmenów. Chociaż, wkraczając na teren rodziny Carrerów, szybko okazuje się, że to raczej rozgrywka dla majętnych i bezwzględnych graczy. W każdej historii bohaterek można odnaleźć cząstkę siebie - marzenia, tęsknoty, niezrealizowane plany, ból z powodu potknięć. Katarzyna Michalak znowu udowadnia, że świetnie zna swoje czytelniczki, zapewniając nam wszystko to, czego potrzebujemy od literatury.

Gwiazdka z nieba
Katarzyna Michalak0
Okładka ksiązki - Gwiazdka z nieba

Co może grozić komuś, kto stracił już wszystko?W śnieżną wigilijną noc na tatrzańskiej przełęczy dochodzi do tragedii. Sześć lat później w mazurskiej chacie...

Zachcianek
Katarzyna Michalak0
Okładka ksiązki - Zachcianek

Pełna burzliwych emocji i niezwykłych zwrotów akcji, a zarazem ciepła i pełna humoru kontynuacja powieści "Poczekajka" Katarzyny Michalak. "Zachcianek"...