Wzruszająca opowieść o psio-ludzkiej rodzinie, w której najważniejsze są miłość, szacunek i otwartość na innego. Oparta na faktach z życia autorki historia psa Boba, który urywa się z łańcucha i ucieka z miejsca, w którym żyje w zaniedbaniu i głodzie. Cudem odnaleziony na śniegu i mrozie, zostaje przygarnięty przez rodzinę, która dokłada starań, by ten nowy jej członek zaufał im i uwierzył, że ktoś może go kochać. Okazuje się, że to niełatwy do osiągniecia i cel i wielka życiowa przygoda.
Data wydania: 2025-11-12
PEŁNA CIEPŁA I REFLEKSJI POWIEŚĆ O TYM, ŻE NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO, BY POUKŁADAĆ SWOJE ŻYCIE NA NOWO - NAWET JEŚLI OZNACZA TO POWRÓT DO MIEJSCA, KTÓRE...
Zaginięcia zawsze się zdarzały. Niektórzy przepadali bez wieści, innych znajdowano martwych, byli i tacy, którzy celowo zacierali za sobą ślady. Waldemar...
Przeczytane:2025-11-23, Ocena: 6, Przeczytałem,
??
Bob to smutny i zaniedbany przez swoich przemocowych właścicieli pies, który marzy o ciepłym i spokojnym domu. Pewnego dnia urywa się z łańcucha i ucieka w poszukiwaniu lepszego miejsca. Zostaje znaleziony i przygarnięty przez rodzinę, dla której zapewnienie mu bezpiecznego domu staje się ważną misją.
??
,,Dom na cztery łapy" to opis codzienności pewnej ludzko-psiej rodziny, która stara się żyć tak, by każdy czuł się w niej ważny i szczęśliwy.
Przygarnięcie psa z bagażem trudnych doświadczeń okazuje się - mimo najlepszych intencji nowych właścicieli - nie lada wyzwaniem, a proces budowania wzajemnego zaufania to kręta i często niełatwa droga. Bohaterowie uczą nas jednak, że warto, i że nie ma nic piękniejszego niż kochająca się rodzina - czy to ta prawdziwa, czy przez nas wybrana.
Od razu widać, że autorka żyje w psiolubnej rodzinie i że ważne jest dla niej odpowiedzialne podejście do opieki nad zwierzętami. Młodzi czytelnicy, którzy sięgną po tę książkę, dowiedzą się z niej naprawdę wielu ciekawych rzeczy.
Jeśli lubicie ogrzewające serduszko historie, w których ważną rolę odgrywają pieski, wiecie co robić!
[współpraca reklamowa z @wydawnictwo_dwukropek]