Wszystkie leniwce na piżamce małej Jadzi już ziewają ze zmęczenia, tylko Jadzia jakoś nie chce iść spać. Jest jednak na to pewna rada - mama Jadzi zna sztuczki, które pomogą dziewczynce zapaść w puchaty i milutki jak kocyk sen. Co to za magia?
,,Jadzia Pętelka" to seria dedykowana najmłodszym czytelnikom. W każdej części maluchy oraz ich rodzice mają szansę rozpoznać sytuacje z własnej codzienności. Podążając za tytułową bohaterką, odkryją więc sposoby na wyciszenie przed snem, oswoją temat kąpieli, mycia zębów czy siusiania do nocnika, wspólnie przygotują się do wyjścia na spacer. Dzięki prostemu językowi, krótkim tekstom, elementom aktywizującym oraz czytelnym, zabawnym ilustracjom lektura przyciągnie uwagę dziecka i wesprze je w stawianiu czoła codziennym maluszkowym wyzwaniom.
Warto również poznać Stasia Pętelkę, starszego brata Jadzi - bohatera serii dedykowanej przedszkolakom!
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2026-02-11
Jadzia Pętelka, opowiada historię małej dziewczynki, która dopiero uczy się świata.
W tej części nadszedł już wieczór, wiec Mama oznajmia swojej małej córeczce że pora już spać. Nie jest to łatwe, ale wieczorne rytuały są bardzo ważne. Więc dziewczynka próbuje przebrać się w piżamkę i pójść spać. Mama usypia dziewczynkę na różne sposoby, czyta jej bajeczkę, śpiewa, szuka ulubionej zabawki..
Książeczka jest idealna dla dzieci w wieku 1 do 3 latek, myślę, że i starsze dziecko polubi się z Jadzia jeśli dopiero co zaczyna przygodę z czytaniem. W środku znajdują się piękne ilustracje, które przyciągają wzrok małego czytelnika.
Moja córeczka jest tą książką bardzo zainteresowana. Na pewno z przyjemnością poznamy inne części Jadzi!
Pierwsza podróż malucha pociągiem? Tylko z Anielką! ,,Co zrobi Anielka" to seria książek z okienkami skierowana do najmłodszych, autorstwa Barbary Supeł...
Pomóż dziecku oswoić szkolną rzeczywistość! Nowe przygody, nowi przyjaciele i mnóstwo śmiechu - poznajcie Franię! To bystra, rezolutna i pełna poczucia...
Przeczytane:2024-02-11, Ocena: 6, Przeczytałam,
Od tej części zaczynaliśmy przygodę z Jadzią Pętelką. Pokochaliśmy tą i pozostałe części:) ta część długo gościła w naszych wieczornych zasypianiach.