Czy zdarzyło Ci się kiedyś marzyć o byciu szczuplejszą, piękniejszą, bardziej perfekcyjną? Eliza marzy dokładnie o tym samym... tylko że jej życie wymknęło się spod kontroli i wygląda zupełnie inaczej, niż to sobie zaplanowała. Na co dzień gra rolę lojalnej BFF - mistrzyni od ogarniania problemów wszystkich swoich przyjaciół (przynajmniej tak jej się wydaje). Ale jej własny świat? Cóż, totalna masakra.
Miłość, praca, przyjaciele (czy na pewno nimi są?), rodzina, która nie akceptuje jej życia w stolicy. I właśnie wtedy przychodzi moment olśnienia: jak sama mówi, skoro życie ,,ucieka jej przez dłonie", podejmuje decyzję, która zmienia wszystko - napisze książkę. Tyle że nie o sobie, lecz o życiu swojego przyjaciela Adasia. Czy to ją uratuje? Czy pogrąży jeszcze bardziej? Poznaj polską Bridget Jones, królową pomyłek, przekręceń i dram - bo przecież każdy kraj zasługuje na swoją Bridget!
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-11-19
Antek coraz wyraźniej odczuwa, że zbliża się moment, w którym będzie musiał zawalczyć o siebie. Wychowywany w tradycyjnej katolickiej rodzinie,...
Gdy dostajesz szansę na nowe życie... potrafisz zapomnieć o cudzym? Po oczyszczeniu sumienia Grzegorz postanawia zostawić przeszłość za sobą. Niespodziewanie...
Przeczytane:2025-11-26, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2025, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025,
Paweł Nowak kupił mnie parę lat temu swoją szczerością do tego stopnia, że książka ,,Most Ikara" ma szczególne miejsce w moim sercu. Dziś przed nami zupełnie inna odsłona talentu tego pisarza.
Eliza to młoda, szalona, asertywna kobieta w wielkim mieście. Jest w Warszawie co prawda słoikiem, ale czuje się tu jak ryba w wodzie, ma pracę, przyjaciół, miłość na oku i wiele marzeń do spełnienia. To kompletna hot singielka, power girls. Ma na czym siedzieć i ten mały kompleks wagi zupełnie niepotrzebnie zbyt mocno rzutuje na jej poczucie własnej wartości. Dziewczyna ma też talent do pakowania się w totalnie odjechane akcje. To, czego nie można jej odmówić, to empatia - jak nikt ogarnia problemy swoich przyjaciół, często kosztem własnego życia. Pewnego dnia Eliza w końcu zbiera się na odwagę, by wszystkim ogłosić, że planuje coś, co ma odmienić jej życie o sto osiemdziesiąt stopni - chce zostać pisarką. Przed nią nie lada wyzwanie - albo wniesie się na szczyt sukcesu, albo spadnie na dno z hukiem. Droga na upragniony szczyt nie jest jednak usłana różami. Czyży Eliza porwała się z motyką na słońce?
,,Królowa dram" to komedia omyłek z autorskim przesłaniem. Zabawna, przerysowana, a przy tym urocza historia zakręconej babeczki, która udowadnia wszystkim, że potrafi sama decydować o własnym życiu i angażuje całą swoją energię, by jej poczucie własnej wartości w końcu nie było zależne od innych. Jak każdy z nas pragnie być dostrzegana i doceniana, czy to jest taka wielka drama?
Chcesz poznać polską Bridget Jones? Eliza to z całą pewnością jej polski odpowiednik.
Polecam.