Eliza nasza rodzima Bridget Jones, i uwierzcie mi ten tytuł jej się po prostu należy. Kobieta plus size ale jej talent jest jeszcze większy niż ona, a mianowicie wpadanie w tarapaty to po prostu jej drugie imię. Początek to ułożona kobieta z dobrą pracą, mieszkaniem i wspaniałym facetem.
~
Eliza jest dość roztrzepana i właśnie przez to jej życie, w którym poświęca się dla innych zaczyna się po prostu psuć. Wszystko osiąga status "to skomplikowane" a sama Eliza dolewa oliwy do ognia i dosłownie komplikuje wszystko co sie da. A jej największym marzneiem jest być szczupła i jeszcze piękniejsza, ale ma jeden malutki problem a mianowicie miłość do jedzenia.
~
Jej kolejnym wielkim marzeniem jest napisanie książki i nawet jej to jakoś idzie ale spotyka osoby, które jej to po prostu utrudniają. Na szczęście Eliza się nie poddaje i za wszelką cenę chce osiągnąć swój cel i przede wszystkim zawalczyć o siebie, swoje życie, wielką miłość i przyjaźń. Czy "Królowa Dram" osiągnie sukces? Czy nie podda się ? Czy uda się jej zmienić swoje życie i spełnić marzenia?
~
Książka jest wręcz wspaniała, poprawia humor, sprawia że można się popłakać ale też i zezłościć. Jednak najważniejszą cechą jest to, iż można spędzić z nią naprawdę cudownie czas. Pierwszy raz miałam okazję czytać książkę autora i się nie zawiodłam. Bawiłam się naprawdę świetnie a emocje towarzyszące podczas czytania są wręcz nie do opisania.
~
Eliza to taka babka do tańca i do różańca, idealna przyjaciółka która pocieszy ale i sprawi że życie będzie dość intensywne. Książka zagwarantuje wam niekontrolowane wybuchy śmiechu ale i też złości na niektóre sytuacje. Co powoduje idealną równowagę. Polecam myślę że to must have każdego czytelnika. Czytajcie nie g świat więcej o tej wspaniałej książce usłyszy a Eliza podbije świat!
Dziękuję autorowi za egzemplarz ♥️
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-11-19
Joanna Szymczak
Gdy dostajesz szansę na nowe życie... potrafisz zapomnieć o cudzym? Po oczyszczeniu sumienia Grzegorz postanawia zostawić przeszłość za sobą. Niespodziewanie...
Grzegorza i Dorotę połączyła tragedia. Chcąc uciec od poczucia winy i ciągłych wyrzutów sumienia, żyją ,,cudzym", a nie ,,swoim" życiem. Nie zdają sobie...