Maddie i Flame’a połączyła miłość, która nigdy nie powinna była się im przytrafić. Byli dwiema przeklętymi duszami, dwoma zranionymi sercami i tylko w swoich ramionach znajdowali ukojenie. Przeszli razem daleką drogę i pokonali przeszkody, które wydawały się nie do pokonania. Nie było im jednak dane długo cieszyć się nieznanym wcześniej poczuciem bezpieczeństwa u boku ukochanej osoby. Demony przeszłości wciąż nie dawały im spokoju.
Kaci Hadesa od lat byli niepokonanym klubem. Przez długi czas żadna inna grupa nie próbowała zakwestionować ich przewagi. Teraz coś się zmieniało w układzie sił. Powoli stawało się jasne, że ktoś ośmielił się rzucić Katom wyzwanie. Zagrożenie trzeba było zneutralizować. Ale dla Flame’a bitwa z wrogami klubu była tylko jedną z wielu walk, jakie musiał toczyć. Równie groźne były jego lęki i traumy z przeszłości. Piekielna otchłań znów stała przed nim otworem. I tylko jedna osoba na świecie mogła go ocalić. Maddie. Czy ukochana zdoła ugasić szaleństwo Flame’a i po raz kolejny udowodni mu siłę swojego uczucia?
Czasami nawet najsilniejsza miłość nie pokona demonów przeszłości…
Książka dla czytelników powyżej osiemnastego roku życia.
Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2025-01-14
Kategoria: Albumy
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Marcin Kuchciński
Moja Maddie to najnowsza tom serii Kaci Hadesa. Z wielką przyjemnością wróciłam do bohaterów trzeciej części, czyli Flama i Maddie.
"Nasze miłość nie była typowa i z całą pewnością nie była łatwa, ale za to na pewno była głęboka i nam przeznaczona."
Jeśli ktoś czytał chociaż jeden tom serii, zna Flama. Nie trzeba go przedstawiać. Zresztą podobnie jak Maddie. Ta dwójka świata poza sobą nie widzi. Są dla siebie stworzeni. Jeśli myślicie, że po tym, co przeszła ta dwójka, autorka postanowiła zafundować im szczęśliwe życie, to się mylicie.
"Nasze dusze zawsze będą sobie bliskie. Jego serce zawsze będzie poszukiwać mojego."
Tym razem oboje stoją przed nowym wyzwaniem, który zmusza Flama do zmierzenia się z przeszłością. Autorka świetnie poprowadziła ten wątek. Kolejny raz udowodniła, że potrafi przelać na papier emocje bohaterów książki. Okazuje się, że wspomnienia z dzieciństwa, które było dla Flama bardzo bolesne, w dalszym ciągu odciskały piętno na jego teraźniejszym życiu. Autorka w doskonały sposób przedstawiła jego zagubienie i pokazała, że nie był gotowy na nowe zadanie.
Podobało mi się dodanie perspektywy Asha. Cudowny chłopak, taki Flame wersja 2.0, który w poprzednim tomie przeszedł piekło. Dzięki jego #pov możemy zobaczyć jak radzi sobie z nową, bolesną codziennością. Tutaj także było wiele skrajnych emocji. Przyznam, że jego rozdziały bardzo mnie wzruszały. Chyba nawet bardziej od tych poświęconych głównym bohaterom.
Bardzo dobrze czytało mi się ten tom. Uwielbiam tych bohaterów, a Ash stał się moim nowym ulubieńcem. Po cichu liczę na to, że kolejny tom będzie właśnie o nim. Końcówka wydaje się pozostawić wiele pola do popisu, więc może jeszcze kiedyś wrócimy do Katów. A wy jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się czy warto przeczytać tę serię. Nie myślcie o tym dalej. Poprostu po nią seignicie. Naprawdę warto. Polecam?
Maddie i Flame to dwójka głównych bohaterów tej książki. Powiedzieć o nich, że są po przejściach to jak nie powiedzieć nic! Są małżeństwem. Znaleźli się gdzieś na dnie piekła, by razem spróbować przetrwać. Wspierają się, kochają... Ale demony cały czas krążą nad nimi... Flame jako członek grupy motocyklowej wraz ze swoimi braćmi, musi stawić czoło nadchodzącym problemom.. ktoś ewidentnie bardzo próbuje im zaszkodzić... Jednak on dorosły mężczyzna, najmocniej męczony jest wspomnieniami o swojej przeszłości, która cały czas wypływa... Maddie to niesamowicie silna istota. Która sama przeszła ogrom zła, bólu ... To w imię miłości gotowa jest na walkę do ostatniego tchu. Ja szalenie podziwiam tą postać. Myślę, że w czasach gdy wszyscy uciekamy gdy robi się problem... Wszyscy powinni wziąć przykład z bohaterki tej książki. Ona kocha, i robi wszystko by uratować człowieka, któremu ślubowała miłość, by go ochronić przed samym sobą.
Flame jest bohaterem totalnie mrocznym, pogrubionym, cierpiącym aż do bólu, jednak piękne jest to, że jego jedynym światłem jest miłość... I to chyba świadczy o tym, że jest dobrym człowiekiem, bo on umie kochać, mimo tego co przeszedł ..
Kochani to książka, która jest pokryta mgłą. Jej atmosfera jest gęsta, mroczna, czarna, bohaterowie cierpią tak autentycznie, że to po prostu czuć przez czytane kartki. To z pewnością nie jest historia dla ludzi delikatnych, czy wrażliwych... Jeśli jednak lubicie mocniejsze książki to zdecydowanie warto zejść do piekła by poznać tych dwojga ??
Ally Lucia jest kuzynką gwiazdora futbolu amerykańskiego, Romea Prince’a, a także najlepszą przyjaciółką kilku świetnych dziewczyn. To osoba...
Piękno można znaleźć nawet w piekle! Opowieść o życiu przed Katami. Opowieść o życiu przed poznaniem bratniej duszy. Opowieść o życiu, kiedy traci się...
Przeczytane:2025-02-10, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, Editio Red,
"Wiedziałem jednak, że demony, z którymi oboje żyliśmy, zostały jedynie uśpione przez związek naszych serc – uśpione, a nie całkiem wypędzone. Miłość jest potężnym lekarstwem, ale niektórych blizn nie da się wyleczyć. Niektóre rany są zbyt głębokie. Nieuleczalne. Po prostu nauczyliśmy się żyć z uśpionymi, na pozór okiełznanymi demonami, wspólnie niosąc ciężar tragicznych wspomnień i trudnych myśli".
"Moja Maddie" czyli naszym zdaniem jedna z najbardziej wyczekiwanych książek od lat 🔥😎
Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał cyklu "Kaci Hadesa" a lubi intensywne, aczkolwiek brutalne historie pokazujące ciemną stronę ludzkiej natury, podczas czytania których czytelnik czuje się jakby siedział na emocjonalnym kołowrotku, to zdecydowanie powinien to zmienić i nadrobić wszystkie części 😍
Przede wszystkim należy wiedzieć, że książki powinno czytać się po kolei, aby nie tylko lepiej zrozumieć kolejne historie ale i podtrzymać klimat w jaki zostaniemy wprowadzeni już z pierwszą książką. Choć mamy tomy o innych parach to bohaterowie ze wszystkich części stale się przewijają i wszystkie razem tworzą jedną spójną całość. Tillie Cole nie będzie Was oszczędzać opisując szczegółowo wiele scen podczas czytania których będziecie sami cierpieć wraz z bohaterami 😢
Autorka idealnie przedstawiła emocje jakie targały naszymi bohaterami. Złość, ból, rozpacz, nienawiść, bezradność oraz ogromne poczucie zagubienia to tylko niektóre z nich, które były nieodrębną częścią życia Maddie, Flame’a i Ash'a. To właśnie z perspektywy każdego z tej trójki będziemy śledzić losy bohaterów "Moja Maddie".
Jeżeli mamy być zupełnie szczere to po tej powieści spodziewałyśmy się trochę czego innego. Miałyśmy nadzieje na intensywniejsze doznania emocjonalne i chyba na dodanie czegoś nowego co spowodowałoby, że tak jak w poprzednich tomach ponownie poczujemy tak niezwykłe zainteresowanie fabułą, że nie będziemy potrafiły oderwać się od książki nawet na sekundę. Niestety tak się jednak nie stało. Choć była to fajna książka i absolutnie nie żałujemy sięgnięcia po nią to jednak najciekawszymi momentami były te związane z Ash'em.
Ogólnie można powiedzieć, że było w porządku jednak bez szału.