Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser - są łatwe i szybkie w przygotowaniu, mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu.
Sałatka to danie, w skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej - gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej, gdy przyrządza się je ze świeżych, sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-07-24
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
,,Gigant Poleca" to największa seria komiksowa, jaka ukazała się w Polsce - wszystkie wydane historyjki liczą ponad 60 tysięcy stron! ,,Gigant Poleca"...
Angielski Fiszki PLUS dla początkujących 3 (A2-B1) to pakiet będący częścią rozbudowanego systemu nauki, dzięki któremu szybko i skutecznie nauczysz się...
Chcę przeczytać,