Karolina i Jan budują wspólną historię według reguły from hate to love, uruchamiając lawinę, która w tydzień przysypuje w ich życiu mnóstwo przekonań i wartości. Ale odnajdują siebie. Kontrast charakterologiczny między impulsywną lekarką a poukładanym dziennikarzem tworzy napięcie, które musi doprowadzić do zwarcia na każdym polu.
Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2026-06-03
Przeczytane:2026-06-03, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam, Patronat Mrufki,
Kocham debiuty. Uwielbiam ten moment niepewności i ekscytacji -- co tutaj znajdę, czy odkryję diament? Radość ogromna, kiedy okazuje się, że ulubione głosy ze storytel postanawiają napisać coś własnego. Ależ to jest dobre!
Karolina i Jan są jak ogień i woda. Od pierwszego spotkania - w bardzo nietypowych okolicznościach - działają sobie na nerwy, ale jednocześnie przyciągają się jak magnes. Enemies to lovers i hate to love , w najlepszym wydaniu. Romans, który nie miał prawa się wydarzyć, a jednak iskrzy aż gorąco. Karolina i Jan są z innych światów, wyznają różne wartości, mają w życiu inne priorytety. Totalne zdarzenie i konflikt interesów. Autorzy wciągają nas do ich świata i każą się zastanowić, czy ich zachowanie jest właściwe, czy wymaga ono odwagi, a może jest szczytem głupoty? Kto poniesie konsekwencje?
Bardzo mi się podoba, że poznajemy tę historię z obu perspektyw. Autorzy poruszają trudne tematy, ale w taki sposób, że nie przygniatają.
,,Nie cudzołóż!" to historia miłosna nieoczywista, pełna emocji, napięcia i chemii, którą czuć już od pierwszych stron.. Konflikt, romans, chaos.
Myślę, że to co ją wyróżnia, to wyraziści bohaterowie, żarty sytuacyjne, ironia i smaczki językowe - czyli to co lubię najbardziej.
To jest must read! Z całego serca polecam.
Ksiażkę znajdziecie w dobrych księgarniach oraz na stronie wydawcy, a także jako e-book i audiobook na Storytel, w wyjątkowej interpretacji samych autorów. Jak brzmią Karolina i Jan? Przekonajcie się sami! Autorką tej cudnej okładki jest Magda @porysunki