Okładka książki - Niesamowita Dolina Muminków

Niesamowita Dolina Muminków

,,Panna Migotka wykonała akrobację na trapezie i spektakl się rozpoczął. Migotek pokazywał sztuczki magiczne, Ryjek żonglował i wszyscy byli zachwyceni. Co za widowisko!"

W Dolinie Muminków panuje wielkie poruszenie. Wreszcie przyjechał cyrk! Mała Mi zaprzyjaźnia się z krokodylem. Ryjek wyrusza na przygodę i odnajduje niesamowity skarb. Bobek zostaje komisarzem i tropi zaginioną książkę Tatusia Muminka. Ale co to? Ktoś chce zbudować w Dolinie kolej i wyburzyć dom Muminków! Czy przyjaciele znajdą sposób, żeby go uratować?

Bogato ilustrowane opowieści prosto z Doliny Muminków są idealne na pierwszą lekturę dla najmłodszych czytelników w wieku 3+. Wprowadzą dziecko w świat pełen wyobraźni, który uczy przyjaźni, wrażliwości i otwartości.

To połączenie klasyki z nowoczesnością jest pomostem między pokoleniami!

Przygody Muminków zostały przetłumaczone na ponad 30 języków i doczekały się niemal 20 ekranizacji. Ten zbiór, zainspirowany opowiadaniami Tove Jansson, został uzupełniony o wyjątkowe kadry z serialu ,,Dolina Muminków". W brytyjskiej wersji Filifionce głosu udzieliła Kate Winslet!

Informacje dodatkowe o Niesamowita Dolina Muminków:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2026-09-09

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Niesamowita Dolina Muminków

Zaczarowana Dolina Muminków
Amanda Li0
Okładka ksiązki - Zaczarowana Dolina Muminków

,,Może Dolina Muminków nie powstała dzięki czarom, ale to z pewnością najbardziej magiczne miejsce ze wszystkich". Poznajcie Dolinę Muminków dzięki zaczarowanym...

Cudowna Dolina Muminków
Amanda Li0
Okładka ksiązki - Cudowna Dolina Muminków

,,Nie ma to jak długa nieobecność, żeby sobie przypomnieć, że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej". Muminki przeżyły wielką przygodę i powracają do cudownej...