Okładka książki - Ostatnie tchnienie

Ostatnie tchnienie

Tom 3 cyklu Historia Naridy

Gdy życie balansuje na krawędzi, każdy wybór staje się przeznaczeniem

Narida, anielica żyjąca wśród ludzi, staje w obliczu najtrudniejszej próby: walki o życie przyjaciela. Podczas nocnego spotkania Rimon zostaje zaatakowany, a w jego ciele zaczyna budzić się pradawna moc, której nikt nie potrafi kontrolować.

Z pomocą dawnego wroga, istoty światła oraz istoty żywiołu, Narida i jej bliscy muszą odkryć tajemnicę druidzkiego zaklęcia i zdobyć antidotum z legendarnej Księgi Czeluści. Aby uratować przyjaciela, nie wystarczy magia – potrzebna jest czysta miłość sięgająca poza granice życia i śmierci. W ostatniej, decydującej próbie bohaterowie wyruszają do Czyśćca, gdzie prawda wystawia ich serca na próbę.

Czas ucieka. Tajemnice wychodzą na jaw. Czy przyjaźń i poświęcenie przyniosą wybawienie? Ostatnie tchnienie zadecyduje o wszystkim.

Informacje dodatkowe o Ostatnie tchnienie:

Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2026-06-10

Kup książkę Ostatnie tchnienie

Opinie o książce - Ostatnie tchnienie

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2026-06-22, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2026, Mam,
*współpraca reklamowa* Jeśli miałabym wskazać ulubione serie fantasy, to ta była by zdecydowanie w pierwszej dziesiątce, jeśli nie piątce. Ogólnie ta seria towarzyszy mi niemal od samego początku mojej przygody z bookstagramem, bo jak zaczynałam to było głośno o pierwszym tomie, więc naprawdę mam do niej ogromny sentyment. To też jedna z nielicznych serii, nie tylko fantasy, gdzie każdy tom dostał ode mnie ocenę 10/10, no ja naprawdę ją uwielbiam, więc recenzja będzie nudna bo będę się zachwycać. Anielica Narida po życiowych perturbacjach znów staje przed wyzwaniem, tym razem chyba najtrudniejszym, bo walczy o życie przyjaciela. Spotyka się z nieznaną dotąd siłą, a zmiany zachodzące w ciele Rimona są czymś o czym świat, a nawet cały wszechświat nie słyszał. Narida łączy siłę za aniołami, demonami, dawnymi wrogami, ale i nieznaną sobie istota żywiołu, muszą znaleźć pradawną i legendarną Księgę Czeluści, w której mają nadzieję znaleźć antidotum. Tym razem sama magia i determinacja nie wystarczy, potrzebna jest także miłość i bezgraniczne zaufanie, bo drogi bohaterów prowadzą do najbardziej nieznanego zakątka, czyli do samego Czyśćca gdzie prawa Piekła i Nieba nie mają zastosowania. Nie lubię tego momentu, coraz bardziej zaczynam go wręcz nienawidzić, jest to moment, w którym seria się kończy, kiedy człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że nie ma już na co czekać, bo autor ogłasza koniec. Historia Naridy zajęła szczególne miejsce
Piekielne Niebo
Karolina Ligocka 0
Okładka ksiązki - Piekielne Niebo

Osiemnastoletnia anielica Narida zostaje oskarżona o morderstwo, a następnie upada strącona z Nieba. Okaleczona i odarta z anielskości trafia na Ziemię...

Szczelina mroku
Karolina Ligocka0
Okładka ksiązki - Szczelina mroku

Czasami tylko w cieniu można dostrzec prawdziwe światło Kiedy Piekło jest w obliczu zagrożenia ze strony dawnego władcy, Narida i jej demoniczni towarzysze...