Okładka książki - Przybysz

Przybysz

Detektyw Kaga wraca do Tokio, gdzie za fasadą eleganckich witryn i biurowców czai się mrok. Keigo Higashino po raz kolejny prowadzi czytelnika w głąb ludzkich sekretów, pokazując, że największe tajemnice kryją się tuż obok nas.

W historycznej, biznesowej dzielnicy Tokio zostaje zamordowana kobieta. Początkowo wydaje się, że to prosta sprawa. Jednak gdy do zespołu śledczego dołącza detektyw Kaga, szybko okazuje się, że nic nie jest oczywiste.

Z każdą rozmową lista podejrzanych rośnie. Właściciele okolicznych sklepów, sąsiedzi z tej samej kamienicy, lokalni przedsiębiorcy - niemal każdy coś ukrywa. Wzajemne zależności, drobne urazy i przemilczane konflikty tworzą gęstą sieć powiązań, w której prawda wydaje się coraz trudniejsza do uchwycenia.

Jedna z najbardziej poruszających i mistrzowsko skonstruowanych historii kryminalnych bestsellerowego japońskiego autora.

Kryminalna Relacja to seria dla czytelników, którzy w kryminale szukają czegoś więcej niż schematycznej zagadki. To opowieści, które zaskakują formą, bawią się konwencją i prowadzą czytelnika nieoczywistymi ścieżkami - od finezyjnych japońskich łamigłówek Keigo Higashino po pełne humoru, przewrotne kryminały Leonie Swann.

Informacje dodatkowe o Przybysz:

Kup książkę Przybysz

Zła wola
Keigo Higashino0
Okładka ksiązki - Zła wola

Jedna z najlepszych powieści japońskiego mistrza kryminału Keigo Higashino, autora ,,Podejrzanego X". Genialna gra pozorów i tajemnic, w której motyw zbrodni...

Łabędź i nietoperz
Keigo Higashino0
Okładka ksiązki - Łabędź i nietoperz

Fascynująca opowieść o mroku i świetle, zbrodni, karze i granicach prawdy. Keigo Higashino powraca z kolejnym mistrzowsko skonstruowanym kryminałem, w...