Okładka książki - Quizy taty Oli. Tata Oli

Quizy taty Oli. Tata Oli

Tata Oli uwielbia opowiadać historie z dawnych czasów. Ale Ola nigdy nie wie, czy to, co mówi tata, jest kłamstwem, czy nie.

Czy to prawda, że każdy kiedyś miał ogromną książkę z zapisanymi telefonami do innych osób?

Czy to prawda, że w kalendarzach adwentowych nie było czekoladek, a do szkoły chodziło się w soboty?

I czy to prawda, że kiedy tata Oli był mały, dzieci dostawały prezenty urodzinowe tylko raz w życiu - w dniu swoich narodzin?

Odkryj, co jest ściemą, a co faktem. Quizowanie z tatą Oli to doskonały sposób na szaloną zabawę.

Informacje dodatkowe o Quizy taty Oli. Tata Oli:

Data wydania: 2026-01-14
ISBN: 9788381419574
Tytuł oryginału: Sallys far skal virkelig quizze.

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Quizy taty Oli. Tata Oli

Quizy taty Oli. Tata Oli - opinie o książce

,,Quizy taty Oli" to kolejna propozycja dla dzieci na długie zimowy wieczory. Ta książeczka na pewno umili czas spędzony w domu w czasie ferii.

Tata Oli będzie nam opowiadał różne sytuacje, gdy był mały. A wiadomo, że nikt jak on potrafił zmyślać. Ale czy zawsze jego opowieści były zmyślone? To jest właśnie nasze zadanie. Na podstawie krótkich opowieści o tym jak kiedyś wyglądało życie, mamy odgadnąć czy faktycznie tak było, że tata Oli znowu popłynął.

W tej książęce znajdziemy 5 kategorii quizów: O telewizji, świętach, szkole, jedzeniu i ogólnie o czasach gdy tata Oli był mały. Każda z tych kategorii zawiera po parę króciutkich wypowiedzi, na podstawie których mamy zgadać czy to prawda czy fałsz.

Muszę przyznać, że czytając tę książeczkę przeniosłam się głównie do lat 90. Przypomniałam sobie grę Hugo czy wypożyczalnię kaset wideo. Książeczka zawiera jednak więcej informacji z Dani, jak np. ich system oceniania w szkole, dlatego niektóre pytania mogą być dla dzieci trudne.

Nie mniej jednak bardzo polecam ,,Quizy taty Oli". Czas spędzony z tą książeczką jest bardzo miło spędzonym czasem.

Edek zarabia. Edek tom 5
Thorbjrn Christoffersen0
Okładka ksiązki - Edek zarabia. Edek tom 5

Edek chce, żeby tata kupił mu pistolet na wodę, ale tata się nie zgadza. Edek musi więc samodzielnie zarobić pieniądze. Może wystarczy, jeśli sprzeda lemoniadę...

Łamigłówki taty Oli. Tata Oli
Thorbjrn Christoffersen0
Okładka ksiązki - Łamigłówki taty Oli. Tata Oli

24 łamigłówki. Tylko dzieci to ogarną! Tata Oli musi wykonać mnóstwo zabawnych, trudnych i szalonych zadań - a TY musisz mu pomóc! Znajdź...