Okładka książki -  Specjały polskiej kuchni

Specjały polskiej kuchni


Ocena: 0 (0 głosów)

Smaki nie znają granic, kuchnie narodowe lub regionalne są skutkiem zapożyczeń, mód i... zbiegów okoliczności. Tak też kształtowała się i nasza kuchnia. To co uważamy za typowo polskie danie jest najczęściej połączeniem rodzimych i obcych wpływów kulinarnych. W ostatnich czasach szeroko otwarły się możliwości poznawania i przejmowania tego co smaczne w kuchniach europejskich i światowych, coraz rzadziej więc gotujemy potrawy typowo polskie, a niedługo pewnie nie będziemy umieli ich sporządzić. Dlatego przygotowaliśmy dla Państwa książeczkę, która pozwoli ocalić od zapomnienia rodzimą tradycję kulinarną.

Informacje dodatkowe o Specjały polskiej kuchni:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2003 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN: b.d
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak

Tagi: bóg

więcej

Kup książkę Specjały polskiej kuchni

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Dobra kuchnia dla początkujących: Podstawy gotowania, proste przepisy
Barbara Adamczewska0
Okładka ksiązki - Dobra kuchnia dla początkujących: Podstawy gotowania, proste przepisy

Dziesiątki przepisów na wszystko, co dobre i warte spróbowania, zwłaszcza z kuchni polskiej. Opisy, rady i wskazówki pozwalają osiągnąć sukces nawet zupełnie...

Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff
Barbara Adamczewska0
Okładka ksiązki - Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff

"Kuchnia żydowska" Barbary Adamczewskiej, opracowana na podstawie przepisów Rebeki Wolff, autorki słynnej, wielokrotnie wznawianej książki "Kuchnia koszerna"...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy