Romans mafijny autorki powieści Król południa z motywem age gap.
Bailey dorasta w cieniu tragedii – po stracie rodziców jej życie wypełniają bieda, strach i nieustanna walka o przetrwanie. Mimo trudności trzyma się jedynej osoby, która nigdy jej nie opuszcza – przyjaciółki. Może na nią liczyć w każdej chwili.
Jedna noc, jedna decyzja i jedno spotkanie wystarczą, by znany jej świat przestał istnieć. W dniu dwudziestych pierwszych urodzin Bailey pozwala uwieść się nieznajomemu mężczyźnie, a skutkiem upojnej nocy okazuje się ciąża.
Wkrótce wychodzi na jaw, że ojcem dziecka jest trzydziestoczteroletni Greyson Cole Arden, boss Umbry, bezwzględnej organizacji, przed którą drży całe Las Vegas. A Bailey wie, że ludzie tacy jak on nie lubią niespodzianek.
Dziewczyna zostaje wciągnięta w rzeczywistość pełną tajemnic, przemocy i zasad niezrozumiałych, lecz dających szybką lekcję, że w tym świecie nie ma miejsca na słabość.
Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2026-04-01
🧡„UMBRA” to zachwycający romans mafijny,który rozpoczyna nową serię mafijną ”Synowie Umbry”.
W pierwszym tomie otrzymujemy historię bossa Umbry-Greyson’a i jego oblicze w mafijnym świecie oraz zasad,które bezwzględnie przestrzega.Jest mężczyzną,który bierze-często nie pytając.A nieplanowana ciąża-miesza w jego brutalnym świecie,lecz daje nadzieję,że da mu „coś” więcej niż tylko,albo aż-dziedzica. Da mu kobietę,która wpada do jego życia jak bumerang i która musi wiele zrozumieć,by stać się idealna w nieidealnym świecie Umbry stojąc obok bezwzględnego człowieka!
🧡Historia porywaja już od pierwszej strony.Nic nie dzieje się bez przyczyny,a każda decyzja niesie ze sobą konsekwencje. I to one są początkiem „relacji” bohaterów,którzy niepytani stają się kimś dla siebie-choć nigdy by tego nie zaplanowali. Nie mamy tutaj uległych bohaterów oraz wydarzeń,które jesteśmy w stanie przewidzieć. Wrogowie, matka,której nic nie pasuje,rządy mafijne i obok dwoje zaufanych osób są światem dla bohatera,który musi być zawsze czujny! Umbra nie zna litości oraz przebaczenia i widzimy to niejednokrotnie!
🧡Historia idealnie oddaje obraz świata mafijnego i wiele niebezpieczeństw z nią związanych.Nie tylko uczestniczymy we wprowadzeniu Bailey do świata Umbry,poprzez odpowiednie działania,ale również wydarzenia,które zagrażają życiu i powodują szybsze bicie serca! Znakomita kreacja bohaterów plus ich charaktery oraz „docieranie się” dają wybory romans osadzony w mafijnym świecie.
🧡Historia zawładnęła mnie bez reszty i dajcie się jej porwać-czytajcie-będziecie zachwyceni!
🧡Polecam📖
Drugi tom rewelacyjnej serii mafijnej Katarzyny Małeckiej! Kontynuacja historii bohaterów z Zapachu pokusy! Nadchodzi czas odsłonięcia kart i poznania...
Historia Vito – najstarszego brata z rodziny mafijnej Mancuso. Osiemnastoletnia Arina Malkov uwierzyła w to, że pomimo praw rządzących mafijnym...
Przeczytane:2026-04-10, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
Pierwsza część cyklu Synowie Umbry.
Romans mafijny. Wciągający, elektryzujący, a zarazem mroczny.
Bo są światy, które rodzą się z cienia i takie, które w cieniu muszą przetrwać.
Opowieść jest o lojalności, władzy i tajemnicach, które dla głównych bohaterów są jak węzły, z których nie mogą się wydostać.
Tutaj mrok nie jest tylko tłem, tu jest ogromną siłą. Za każdy wybór trzeba płacić, każdy krok prowadzi tam, gdzie światło już od dawna przestało docierać.
Bo Synowie Umbry nie proszą o zaufanie. Oni je wymuszają.
Książkę moge polecić każdemu, kto lubi mafijne klimaty.