Okładka książki - Żużónka jak mrzónka. Kołysanka z marzeń / Krôjczi pôjczi. Wiersze dla dzieci

Żużónka jak mrzónka. Kołysanka z marzeń / Krôjczi pôjczi. Wiersze dla dzieci

Pierwszy tomik z wierszami dla dzieci „Żużónka jak mrzónka. Kołysanka z marzeń” wydał Janke w 1984r. Jego córka miała wówczas trzy lata i pomagała poznawać tacie świat dziecka podczas wieczornego czytania bajek i wierszy. Kolejna książeczka „Krôjczi pôjczi” wyszła ponad 10 lat później, ale Janke wciąż potrafił opisać dziecięcy świat w sposób zachwycający najmłodszych czytelników.

Wiersze zawarte w obu tomikach prezentujemy po latach w nowej szacie graficznej z pięknymi ilustracjami Joanny Koźlarskiej.

Informacje dodatkowe o Żużónka jak mrzónka. Kołysanka z marzeń / Krôjczi pôjczi. Wiersze dla dzieci:

Data wydania: 2017 (data przybliżona)
Język oryginału: kaszubski ; polski
Ilustracje:Joanna Koźlarska

Kup książkę Żużónka jak mrzónka. Kołysanka z marzeń / Krôjczi pôjczi. Wiersze dla dzieci

Żôłti kam
Stanisław Janke0
Okładka ksiązki - Żôłti kam

Powieść „Żôłti kam” Stanisława Jankego opowiada o losach młodych polskich inteligentów żyjących na Kaszubach pod koniec lat 70. XX wieku. Książka...

Klechdy kaszubskie
Stanisław Janke0
Okładka ksiązki - Klechdy kaszubskie

104 ludowe podania, które wybrał i przetłumaczył na język polski pisarz i publicysta Stanisław Janke, związane są nierozerwalnie z kaszubską tradycją i...