Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222660 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Pyry, ziemniaki, kartofle
Halina Jachowska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Ziemniaki, znane w Polsce także pod nazwami grule, rzepy, kartofle, pyry, to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Swoją karierę zawdzięczają przede wszystkim wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni... czytaj dalej

Owoce
Ursula Feuerbach Wydawnictwo: Mak

Wyczerpujące opisy ponad 40 rodzimych i egzotycznych owoców dostarczające interesujących informacji na temat ich uprawy oraz przyrządzania. Książka na wszystkie pory roku, zawiera 75 przepisów na potrawy słodkie... czytaj dalej

Winka, nalewki i inne smakowitości
Zbigniew Ogrodnik Wydawnictwo: Studio Astropsychologii

Pasikonik, Jagodzianka, Poranna rosa, Pszczółka, Łapanie niedźwiedzia... Cóż to za dziwaczny zbiór? Może bajki ...? Niezwykły koloryt, wspaniały aromat, niezapomniany smak. Dla niektórych to "niezbędnik... czytaj dalej

Jedz według kolorów
Zimmerman Marcia Wydawnictwo: Świat Książki

Książka pomoże ci zidentyfikować typ twojego organizmu, nauczy cię rozpoznawać produkty spożywcze najodpowiedniejsze dla ciebie i pozwoli zwalczać schorzenia za pomoc odpowiedniej diety.... czytaj dalej

Sake napój samurajów
Henryk Socha Wydawnictwo: inne

Pierwsze polskie opracowanie na temat sake, zyskującego w naszym kraju coraz większą liczbę miłośników. Autor opisuje historię sake, zwyczajów i rytuałów z nim związanych, technikę produkcji i etykietę spożywania... czytaj dalej

Soki wina nalewki
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: brak danych

Wydaje się, że temat sporządzania soków, win i nalewek został opisany w tak wielu opracowaniach, że nie można już nic więcej dodać. Nic bardziej mylnego. Autorka - dr Monika Seroczyńska - napisała książkę... czytaj dalej

Potrawy z ryb i owoców morza
Susanna Tee Wydawnictwo: Parragon

Ten obszerny przewodnik po rybach i owocach morza zawiera: wskazówki dotyczące zakupu i przechowywania ryb i owoców morza, ilustrowane kompendium najważniejszych gatunków ryb i owoców morza, informacje o tym... czytaj dalej

Właściwe i smaczne żywienie w reumatyzmie
Sven-David Muller, Christiane Pfeuffer Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

Cierpią Państwo na dolegliwości reumatyczne? Można je znacznie złagodzić, stosując odpowiednią dietę. Książka zawiera informacje na temat najnowszych osiągnięć w zakresie badań reumatologicznych, a także bogato... czytaj dalej

Roczniki win
Broadbent Michael Wydawnictwo: WIG-Press

Książka skupia się na jednym, lecz niezwykle istotnym elemencie wiedzy o winach - na rocznikach. Dzięki systematycznemu ujęciu i szczegółowemu indeksowi książka pełni funkcję praktycznego poradnika umożliwiającego... czytaj dalej

Dania z Prowansji
Michael Montignac Wydawnictwo: inne

Książka adresowana jest do wszystkich, którzy pomimo braku czasu na przygotowanie posiłków (także na uroczyste okazje) zadają sobie jednak trud gotowania potraw zdrowych, aromatycznych, należących do kuchni... czytaj dalej