Okładka książki - Alter

Alter

Nie wiem, jak on to robi, ale Moss znowu rozwalił mi głowę. „Alter” to książka, która nie prosi o uwagę — ona ją rozszarpuje. Brutalna, psychologiczna, duszna. Czuć krew, strach i bezsilność na każdej stronie.

Jakub Krause to bohater, którego jednocześnie się boi i współczuje mu. W weekend zamienia się w potwora, a w tygodniu próbuje żyć jak normalny człowiek. Ale gdzie kończy się on, a zaczyna jego alter ego? Moss genialnie pokazuje, jak cienka jest granica między ofiarą a oprawcą.

Bardzo podobało mi się śledztwo prowadzone przez Hellera i Zygart – trudna relacja, napięcie, emocje, wszystko na miejscu. Fabuła trzyma, klimat gęsty, a zakończenie... no cóż, zbierałam szczękę z podłogi.

Nie jest to lekka książka. To thriller, który wchodzi pod skórę i tam zostaje. Moss znowu pokazał, że nikt w Polsce nie pisze tak mocno i tak bezkompromisowo.

Informacje dodatkowe o Alter:

Kup książkę Alter

Furia
Marcel Moss 0
Okładka ksiązki - Furia

Od obłędu dzieli nas tylko chwila. Przez świat przetacza się fala totalnego zdziczenia i furii. Wtorek, godzina 11:45. W czterech różnych miejscach w...

Dom do wynajęcia
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Dom do wynajęcia

,,Mamy trzy dni na podjęcie decyzji. Inaczej rezerwacja przepadnie" - słyszy Amanda od Vincenta, gdy ten pokazuje jej ofertę wynajmu nowoczesnego domu...