Weronika Garlicka młoda Pani weterynarz, która mieszka i pracuje w Warszawie. Do tej pory prowadziła poukładane życie u boku narzeczonego z pracą którą wręcz kocha. Ale w pewnym momencie wszystko się posypało. Zdrada narzeczonego, przyjaciółka się od niej odwraca a do tego wszystkiego ojciec uległ wypadkowi. Kobieta wraca do rodzinnego Podlasia by pomóc ojcu.
~
Po przybyciu w rodzinne strony okazuje się że opiekę nad ojcem sprawuje ciotka. Ale mimo wszystko Weronika zostaje aby trochę odpocząć od życia w wielkim mieście. Gustaw - ojciec kobiety też jest weterynarzem i wraz z kolegami prowadzi lecznicę. Niestety jej relacja z tatą nie jest idealna ale za wszelką cenę chce pokazać, że ona też może leczyć zwierzęta na wsi.
~
Początki Pani weterynarz na wsi nie są idealne ale na całe szczęście ma wsparcie w kolegach ojca. Kobieta pracuje ciężko od świtu do nocy z czasem mieszkańcy coraz chętniej korzystają z jej usług. Młoda kobieta bardzo zżywa się z kolegą z dzieciństwa Erykiem. Niespodzianie zjawia się jej ex Daniel i chce ją odzyskać. Czy Weronika zostanie weterynarzem na wsi? O jakiej przyszłości ona zadecyduję? Którego mężczyznę wybierze?
~
"Azyl dla serc" to bardzo piękna i lekka historia. Opowiada o uczuciach nie tylko do drugiej osoby ale przede wszystkim do zwierząt. Bardzo polubiłam bohaterów, i od samego początku kibicowałam głównej bohaterce. Autorka w przyjemny sposób ukazała, że kobieta też może poradzić sobie w różnych sytuacjach życiowych.
~
Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i jestem naprawdę mile zaskoczona. Książę naprawdę czyta się szybko i przyjemnie. Na pewno pokochają tę historię osoby, posiadające swoje ukochane zwierzątka. Na pewno jest to dość życiowa książka, i odpowiednia naprawdę dla każdej grupy wiekowej. Myślę, że polubicie bohaterkę i jej losy. Polecam idealna na te wiosenne piękne wieczory przy zachodzie słońca z zapachem rozkwitającego bzu i ukochanym zwierzakiem u boku!
Dziękuję wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz ♥️
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-03-26
Joanna Szymczak
Lato 1824 r. Do Londynu przybywa hrabia Maurycy Modliński. Prowadząc sekretne śledztwo, obejmuje posadę guwernera Cecila Cavendisha, uważanego za szaleńca...
Jesień 1823 roku. Izabela Wieczorek, podopieczna wicehrabiego Giełczyńskiego, właściciela dworu nad Biebrzą, pragnie wyjść za mąż. Choć na arystokratycznych...