Weronika Garlicka młoda Pani weterynarz, która mieszka i pracuje w Warszawie. Do tej pory prowadziła poukładane życie u boku narzeczonego z pracą którą wręcz kocha. Ale w pewnym momencie wszystko się posypało. Zdrada narzeczonego, przyjaciółka się od niej odwraca a do tego wszystkiego ojciec uległ wypadkowi. Kobieta wraca do rodzinnego Podlasia by pomóc ojcu.
~
Po przybyciu w rodzinne strony okazuje się że opiekę nad ojcem sprawuje ciotka. Ale mimo wszystko Weronika zostaje aby trochę odpocząć od życia w wielkim mieście. Gustaw - ojciec kobiety też jest weterynarzem i wraz z kolegami prowadzi lecznicę. Niestety jej relacja z tatą nie jest idealna ale za wszelką cenę chce pokazać, że ona też może leczyć zwierzęta na wsi.
~
Początki Pani weterynarz na wsi nie są idealne ale na całe szczęście ma wsparcie w kolegach ojca. Kobieta pracuje ciężko od świtu do nocy z czasem mieszkańcy coraz chętniej korzystają z jej usług. Młoda kobieta bardzo zżywa się z kolegą z dzieciństwa Erykiem. Niespodzianie zjawia się jej ex Daniel i chce ją odzyskać. Czy Weronika zostanie weterynarzem na wsi? O jakiej przyszłości ona zadecyduję? Którego mężczyznę wybierze?
~
"Azyl dla serc" to bardzo piękna i lekka historia. Opowiada o uczuciach nie tylko do drugiej osoby ale przede wszystkim do zwierząt. Bardzo polubiłam bohaterów, i od samego początku kibicowałam głównej bohaterce. Autorka w przyjemny sposób ukazała, że kobieta też może poradzić sobie w różnych sytuacjach życiowych.
~
Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i jestem naprawdę mile zaskoczona. Książę naprawdę czyta się szybko i przyjemnie. Na pewno pokochają tę historię osoby, posiadające swoje ukochane zwierzątka. Na pewno jest to dość życiowa książka, i odpowiednia naprawdę dla każdej grupy wiekowej. Myślę, że polubicie bohaterkę i jej losy. Polecam idealna na te wiosenne piękne wieczory przy zachodzie słońca z zapachem rozkwitającego bzu i ukochanym zwierzakiem u boku!
Dziękuję wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz ♥️
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-03-26
Joanna Szymczak
Wiosna, 1835 rok. Eliza, córka hrabiny Modlińskiej, nigdy nie pasowała do arystokratycznego świata. Nad hafty i konwenanse przedkładała zioła, stare księgi...
Wiosna 1824 r. Dręczona koszmarami Henrietta musi rozwiązać tajemnicę skradzionego posagu, aby zdjąć fatum ciążące na jej rodzinie. Opuszcza dworek nad...