Okładka książki - Białe święta, zimny trup

Białe święta, zimny trup

„Białe święta, zimny trup” to moje pierwsze spotkanie z twórczością Iwony Banach. Mimo, iż książka jest już piątym tomem cyklu potrafiłam się w nim bez najmniejszych problemów odnaleźć.

Skoro grudzień, to świąteczne klimaty w ruch. Jednak tutaj ten świąteczny klimat przedstawiony jest w nieco innym świetle. Nie jest to typowa, ckliwa książka z świątecznymi rodzinnymi chwilami, ale kryminalna komedia, w której nie zabraknie trupów, śmiechu i zaskakujących sytuacji.

Emilia chcąc przygotować niezniszczalną choinkę wykonuje ją z gwoździ i drutu, a Magda i Mikołaj chcąc zapewnić bezpieczeństwo swojej ciekawej świata córeczce postanawiają zorganizować rodzinne świętowanie u Simony i Pawła. Wiele zbiegów okoliczności, znaleziony stary aparat i inne przypadki wpływają na to, że świąteczny nastrój odchodzi nieco na bok, po znalezieniu trupa, a nawet kilku, jak również poszukiwaniu tajemniczego wilkołaka, który okazuje się grasuje w okolicy!

Czytając tą książkę naprawdę dobrze się bawiłam. Uwielbiam sięgać po kryminały, a tym wyjątkowym, przedświątecznym czasie przyjemnie jest sięgnąć po coś, co pozwoli nam wejść w grudniowy nastrój, a do tego nieco się pośmiać!

Bardzo polecam!

Informacje dodatkowe o Białe święta, zimny trup:

Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2023-10-05
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Zobacz opinie o książce Białe święta, zimny trup

Kup książkę Białe święta, zimny trup

Światełka były dziwne i dość toporne. W zasadzie bardzo nieładne, ale Emilia się uparła, że jak się je włączy, będzie lepiej. Na wszystkie sugestie, żeby to zrobić przed powieszeniem, warczała nieprzychylnie.

Podbiegł pod budynek.I nagle zobaczył otwarte okno.Zawył z radości w duchu, ale czasami to, co jawi się najpiękniejszym i najlepszym zrządzeniem losu, często bywa pułapką. Najbardziej podstawowym przykładem jest oczywiście małżeństwo, zaraz po nim koreański kebab.

Więcej cytatów z tej książki

Szczęśliwy pech
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - Szczęśliwy pech

Główna nagroda w konkursie literackim Wydawnictwa ,,Nasza Księgarnia"! Pewnego dnia w życiu całkiem spokojnego mężczyzny pojawia się dziewczyna...

Wigilia ze skutkiem śmiertelnym
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - Wigilia ze skutkiem śmiertelnym

Pełna humoru i zwrotów akcji komedia kryminalna okraszona świątecznymi ozdobami i zapachem choinki. Miłka rozstaje się z chłopakiem tuż przed Bożym Narodzeniem...