Okładka książki - Bitterful

Bitterful

Trzeci tom serii (można czytać oddzielnie) i powiem to z pełną satysfakcją, że najlepszy do tej pory!

Czekałam na historię naszego gburowatego Bjarne'a i się doczekałam.

A kiedy to nastąpiło, zostałam usatysfakcjonowana w pełni.

Nasz gburowaty wiking (mieszka też w Norwegii więc pasuje) jest osobą najbardziej tajemniczą z czwórki przyjaciół i jednocześnie najbardziej magnetyczną.

W Bitterful możemy poznać Bjarne z każdej jego strony (taaaak z tej, o której myślicie także) i dowiedzieć się, dlaczego jest taki zdystansowany.

Romans age gap z dużą różnicą wieku (ale mniejszą niż w Sinful), grumpy & sunshine, spicy a do tego ciekawa fabuła.

Rany chłonęłam tę historię niczym gąbka.

Warstwa po warstwie wraz z naszą bohaterką odkrywaliśmy różne oblicza Bjarne'a, który zaryzykował wiele wdając się w romans (a może coś więcej?) z... siostrzenicą swego przyjaciela.

Tak, tak, dobrze czytacie, siostrzenica Victora Sanforda z przytupem wskoczyła w poukładane i ciche życie naszego nordyckiego przystojniaka i przewróciła jego świat do góry nogami.

Moje serce skradły też psiaki, które mieszkają z naszym bohaterem pierwszoplanowym.

Ciekawostka - ten tom ma niebieską okładkę, mój ulubiony kolor i jednocześnie jest tym, który (do tej pory) mi się najbardziej podoba.

Przypadek? Nie sądzę.

Dużo spicy scen, które rozgrzewają do czerwoności, kilka zwrotów akcji, nieco humoru i... nic więcej nie powiem, musicie przeczytać sami.

Ale będzie warto!

Książka czyta się praktycznie sama, nawet nie wiecie kiedy nastąpi koniec ale będziecie zadowoleni, spełnieni, bowiem historia jest kompletna od a do z, nie zostało miejsca na żadne niedopowiedzenia i nie musimy się domyślać co autor miał na myśli.

Każdy wątek został poprowadzony do końca a ja coś podejrzewam, że jeszcze usłyszymy o Anie i Bjarne, tak jak o innych.

Co prawda można czytać każdy tom oddzielnie ale jeśli zaczniecie od początku to będziecie mieć szerszy kontekst i bardziej zrozumiecie rozterki naszych bohaterów oraz ich charaktery.

Czekam jeszcze na najmłodszego z naszej paczki przyjaciół, ekscentrycznego francuza.

Ciekawe jaka będzie jego historia?

Informacje dodatkowe o Bitterful:

Kup książkę Bitterful

Challenge accepted
Lena M. Bielska0
Okładka ksiązki - Challenge accepted

Wszystko zaczęło się od jednego wyzwania… Kiedy dołączenie do Siostrzeństwa zależy od tego, z kim przyjdziesz na imprezę otwierającą rok akademicki...

Pan Carter
Lena M. Bielska 0
Okładka ksiązki - Pan Carter

Cade skrywa więcej, niż się wydaje... Cade Carter ma tylko jeden cel w życiu - zadbać o dobro i bezpieczeństwo Mackenzie. Gdyby było trzeba, zszedłby...