Okładka książki - Błękitne wody

Błękitne wody

Tom 2 cyklu Laurence Jago

( współpraca reklamowa @wydawnictwo.nemezis )

Przyznam szczerze, że to jedna z tych współprac, których żałuję, że się podjęłam. Byłam bardzo pozytywnie nastawiona, bo przecież kryminał, więc powinna mi się spodobać, ponieważ często sięgam po ten gatunek. Niestety ani “Czarna kropla”, ani “Błękitne wody” nie przypadły mi do gustu i bardzo ciężko mi się je czytało. Myślę, że kryminał historyczny to nie mój klimat. Wpadłam w ogromny zastój po pierwszej części. Musiałam się do nich mocno zmusić. Ani troszkę nie weszły w krąg moich zainteresowań. Nauczyły mnie tego, żeby mocniej selekcjonować książki, do których recenzji się zobowiązuję.

Merytorycznie wszystko było w porządku. Bohaterowie dobrze wykreowani, treść nie zbyt długa, więc się nie ciągnęła, akcja szła do przodu całkiem sprawnie. Jeśli ktoś lubi ten klimat - może się spodobać, dla mnie to nie jest to, czego szukam w książkach.

Informacje dodatkowe o Błękitne wody:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-07-09
Kategoria: Historyczne
Tytuł oryginału: Blue Water
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Marta Szelichowska
Dodał/a opinię: wikabook_

Tagi: powieść historyczna 2. poł. XVIII wieku (ok. 1750-1799 n.e.)

Zobacz opinie o książce Błękitne wody

Kup książkę Błękitne wody

Czarna kropla
Leonora Nattrass0
Okładka ksiązki - Czarna kropla

To jest wyznanie Laurence'a Jago. Urzędnika. Dżentelmena. Przypadkowego szpiega.Jest lipiec 1794 roku. Ulice Londynu wypełniają plotki o rewolucji. Polityczny...