Anna Ziobro wychodzi poza schematy. Nie boi się trudnych tematów, zabiera nas w podróż po życiu, z bohaterami, którzy nie są wolni od problemów, a ich życiowa droga jest kręta i wyboista. W powieściach Ani nie znajdziecie cukru, tylko prawdziwe ludzkie emocje.
Po świetnym debiucie "Tysiąc Kawałków", powstała "Za ścianą ciszy", a niedawno swoją premierę miała trzecia powieść napisana przez autorkę "Brakujący obrazek".
Gdy życie nie szczędzi cierpień...
Ola w młodości
Trudne dzieciństwo.
Dom, w którym nie czuje się bezpieczna.
Bagaż doświadczeń niekoniecznie tych dobrych.
Jako nastolatka zachodzi w ciążę. Surowy ojciec wyrzuca ją z domu. Wkrótce potem nieudane małżeństwo.
Samotnie wychowująca matka.
Życie nie jest usłane różami.
Gdy życie nabiera barw...
Dorosła Ola
Silna kobieta i matka.
Niespodziewane pojawienie się mężczyzny, przy którym czuje się bezpieczna.
Wszystko zaczyna się układać.
Jednak...
Kobietę trapią myśli o siostrze, z którą straciła kontakt przed laty.
Pzypadkiem udaje się ją odnaleźć.
Siostry mają spotkać się w najbardziej rodzinny dzień w roku.
Los ponownie płata figle.
Czy siostrom uda się spotkać i naprawić rodzinne relacje?
"Brakujący obrazek" Anny Ziobro to powieść gwarantująca cały wachlarz emocji. Pisana w sposób delikatny i nie przytłaczający. To historia przy, której można się uśmiechnąć, wzruszyć, poczuć złość czy współczucie. Autorka stworzyła świetną fabułę, w której przemoc domowa, zerwane więzi, siła siostrzanej miłości, wybaczenie otulone są nadzieją na lepsze jutro.
Nie mogłabym nie wspomnieć o Stanisławie, to bohater z sercem na dłoni, pokochacie go
Czasami bierzemy książkę do ręki, czytamy i wiemy, że zostanie z nami na długo. "Brakujący obrazek" Anny Ziobro to zdecydowanie jedna z takich historii.
Polecam z całego serca.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2021-10-13
ksiazka_do_towar
Świat nigdy nie był dla Idy zbyt łaskawy. Choroba sprawia, że kobieta traci słuch i niebawem może się stać zupełnie głucha. Z obawy przed niepełnosprawnością...
Lena właśnie rozstała się z chłopakiem. Chcąc zapomnieć o złamanym sercu, wyjeżdża do pracy na drugi koniec Polski, nad morze. Przypadek sprawia, że staje...