Okładka książki - Było, więc minęło. Joanna Penson – dziewczyna z Ravensbrück, wychowanka „Solidarności”, lekarka Wałęsy

Książkę kupiłam przez przypadek, zainteresowała mnie osoba Joanny Penson, założyłam, że będą to głównie jej wspomnienia z czasów wojny i pobytu w obozie. Rzeczywiście autor stara się jak najwięcej dowiedzieć o życiu pani Joanny, jednak główna uwaga została skupiona na osobie Lecha Wałęsy. Penson była przez wiele lat jego lekarką, a po przejściu na emeryturę podjęła pracę w jego biurze. Nie chce mówić o sobie, tylko o nim. Spodziewałam się wspomnień wojennych, a dostałam przegląd najważniejszych wydarzeń XX wieku, drogę do wolności opowiedzianą przez świadka tamtych wydarzeń, osobę aktywnie zaangażowaną w działania Solidarności. Polecam!

Informacje dodatkowe o Było, więc minęło. Joanna Penson – dziewczyna z Ravensbrück, wychowanka „Solidarności”, lekarka Wałęsy:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2013-10-16
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 978-83-7705-372-0

Zobacz opinie o książce Było, więc minęło. Joanna Penson – dziewczyna z Ravensbrück, wychowanka „Solidarności”, lekarka Wałęsy

Kup książkę Było, więc minęło. Joanna Penson – dziewczyna z Ravensbrück, wychowanka „Solidarności”, lekarka Wałęsy

Podwójne życie reporterki.Fallaci.Torańska
Remigiusz Grzela0
Okładka ksiązki - Podwójne życie reporterki.Fallaci.Torańska

Długo wyczekiwany portret dwóch wybitnych dziennikarek. Dwie wyjątkowe kobiety, dwie silne osobowości, dwie wybitne dziennikarki. Odważne, bezkompromisowe...

Bądź moim Bogiem
Remigiusz Grzela0
Okładka ksiązki - Bądź moim Bogiem

Młody warszawski dziennikarz żyje w klinczu zarabianych na szybko pieniędzy, gonitwy za prasową sensacją i mało komfortowej samotności. Pewnego dnia mija...