[Reklama] Niegrzeczne Książki
Jak traumatyczne wydarzenia z dzieciństwa mogą wpłynąć na człowieka? Pełną paletą emocji totalnie zmieniając tę osobę.
Nasz główny bohater tego właśnie doświadczył. Na jego oczach, wówczas pięcioletniego chłopca, jego mama została zamordowana a on skrył się za maską, jaką sam sobie maluje na twarzy. To bohaterów bez krzty uczuć. Zimny, okrutny i bezduszny. Bardzo dobra kreacja postaci. Elektryzował i jednocześnie fascynował. A wszystko co robił było w imię zemsty.
Laleczka to kobieta, której rola okazała się finalnie dużo bardziej zagmatwana, niż początkowo sądziłam. Stanęła oko w oko z kimś, kogo się nie boi. A to już spowodowało, że moje brwi z zaskoczenia podjechały do góry.
Ta książka nie jest łatwa. Nie jest także słodka, urocza czy romantyczna. Mamy tutaj bowiem zło i demoniczność w każdej dostępnej szacie. To no mroczne, dynamiczne i naszpikowane adrenaliną. Makabryczność scen i drobiazgowość ich opisów była niczym żywa - jak z koszmaru.
Autorka umiejętnie lawirowała pomiędzy teraźniejszością a przeszłością, która skrywała sekrety i tajemnice niewyobrażalnie wstrząsające.
To nie jest lektura dla każdego. To powieść dla osób o silnych nerwach, żadnych wrażeń i otwartych dosłownie na wszystko.
Autorka zapewniła mi jazdę bez trzymanki. Totalny rollercoaster emocjonalny. Zachęcam do czytania.
Polecam
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-11-22
Tytuł oryginału: Thy Kingdome Come. Deliver Us From Evil #1
agnieszka_rowka
Przez całe życie szukał zemsty. Im jest starszy, tym silniejsze jest to pragnienie. Wszystkie plany Punky'ego legły w gruzach, kiedy zdradził go ktoś...
Dla jednych był demonem, dla niej - zbawicielem. Nadszedł czas, by odpłaciła mu tym samym. Cała nadzieja była stracona, dopóki Zoey Hennessy nie...