Okładka książki - Córka Racheli

Córka Racheli

"Córka Racheli" to kontynuacja losów bohaterów z powieści "Dama w kapeluszu". Poruszająca, pełna emocji opowieść o sile człowieczeństwa w najmroczniejszych czasach.

"... ja­kie dra­maty i spu­sto­sze­nie nio­sła za sobą wojna. Jak plo­tła ludz­kimi lo­sami, nie ma­jąc żad­nej li­to­ści".

Autorka doskonale oddaje grozę wojny, pokazując nie tylko brutalność okupanta, ale też odwagę, przyjaźń i nadzieję, które mimo wszystko potrafiły przetrwać.

"Mu­sisz zro­zu­mieć, że cza­sami tak już jest. Nie znaj­dzie­my po­mocy u tych, u któ­rych się spo­dzie­wamy, a u zu­peł­nie ob­cych nam lu­dzi".

Apolonia Chryniecka to bohaterka, którą trudno zapomnieć – odważna, gotowa do poświęceń, a jednocześnie pełna wrażliwości. Trzeba mieć w sobie dużo odwagi i siły,aby z tak wielką determinacją walczyć o życie małej żydowskiej dziewczynki.Jak wiele można zaryzykować dla drugiego człowieka? Czy ta historia znajdzie szczęśliwe zakończenie?
Tego oczywiście dowiecie się czytając książkę.

"Po­stę­puj zgod­nie z tym, co dyk­tuje ci serce. Daj z sie­bie wszyst­ko, by oca­lić choć jedno ży­cie. Bo oca­le­nie jed­nego ży­cia ozna­cza tyle samo, ile ura­to­wa­nie ca­łego świa­ta".

"Córka Racheli " to historia o człowieczeństwie wystawionym na najcięższą próbę, ale także o sile przyjaźni i miłości, które pozwalały przetrwać te trudne czasy.
Losy bohaterów i zakończenie, choć niepozbawione trudnych momentów, daje nadzieję. Apolonia wreszcie zaznaje spokoju i spełnia swoje marzenia. Jakie one są ? Musicie koniecznie sprawdzić!
Dla kobiety było to oczywiście symboliczne podsumowanie jej trudnej drogi i dowód na to, że nawet po największych burzach może wyjść słońce,które niejednokrotnie przysłaniały jej ciemne chmury.

Gorąco polecam każdemu tą historię. Jeśli szukacie literatury nie tylko wciągającej, ale i ważnej pod względem historycznym. Jest to książka dla Was. Ona nie tylko porusza czytelnika,ale też na długo zostaje w pamięci.

Informacje dodatkowe o Córka Racheli:

Kup książkę Córka Racheli

Skradziona kołysanka
Anna Stryjewska0
Okładka ksiązki - Skradziona kołysanka

Miała wszystko. Straciła wszystko. Żywiołem Barbary jest scena, a wielką miłością rodzina: mąż i mała córeczka. To dla niej przerywa karierę i to jej...

Patrycja. Dziewczyna znikąd
Anna Stryjewska0
Okładka ksiązki - Patrycja. Dziewczyna znikąd

Szczęśliwe dzieciństwo Patrycji kończy się wraz ze śmiercią matki. Ojciec, zaabsorbowany nowym małżeństwem, zawozi córkę na wieś - na kilka tygodni, które...