Dzisiaj przychodzę do Was z opinią nietypową, bo opinią kalendarza, a konkretnie, wspaniałego organizera, CzaroMarownika od Wydawnictwa Kobiecego.
Każdego roku, gdy nadchodzi wrzesień, a w sklepach pojawiają się kalendarze szkolne, już myślę i zastanawiam się nad tym, jaki wybrać kalendarz na przyszły rok. Muszę przyznać, że nigdy nie potrafię się zdecydować i zwykle zajmuje mi to nawet do kilku tygodni, dlatego też swoje poszukiwania zaczynam od listopada.
„Nie musisz żyć pod dyktando pędzącej cywilizacji.”
W tym roku udało mi się znaleźć naprawdę solidny, a przy tym pięknie wykonany kalendarz, jednakże w trakcie jego używania okazało się, że nie jest on stworzony dla mnie. Cóż, tak bywa. Stwierdziłam więc, że na rok dwa tysiące osiemnasty kupię coś innego, coś, co sprosta moim wymaganiom i nawykom. Dlatego też, gdy w sierpniu dostałam przedpremierowo próbkę CzaroMarownika 2018, ucieszyłam się ogromnie! Poczułam nadzieję, że tym razem może okazać się to strzałem w dziesiątkę! Jak więc wygląda, co kryje się w jego środku?
Na początku muszę zaznaczyć, że CzaroMarownik nie jest zwykłym kalendarzem ‒ to organizer, w którym każda z nas z pewnością znajdzie coś dla siebie. Już na pierwszych stronach znajdziemy szczegółowy horoskop, który wprawi nas w magiczny nastrój, pokaże z przymrużeniem oka, co może nam się przytrafić, zarówno w sferze prywatnej, jak i zawodowej.
Następnie, po każdym tygodniu, znajdziemy specjalne strony poświęcone magii kolorów, kamieni czy kompozycji zapachów, których zadaniem jest nas wspierać. Oprócz tego znalazło się miejsce na przepisy na zdrowe dania, które z przyjemnością wypróbuję, receptury na naturalne kosmetyki - must have każdej z nas, czy również magiczne ciekawostki i porady dotyczące sposobów dbania o ciało, urodę i duszę.
CzaroMarownik jest kalendarzem dziennym, a więc każda strona to jeden dzień. Mamy zatem mnóstwo miejsca na notatki, możemy rozpisywać sobie plany, zadania, wizyty i wszystkie ważne dla nas wydarzenia. Na początku tychże stron wita nas co dzień inny, motywujący do działania i inspirujący cytat, np:
"Wciąż od nowa wykonujemy swoje pierwsze kroki"
"Nie wahaj się podejmować nowych wyzwań"
"Żyj tym, co dzieje się tu i teraz"
Wszystko to, o czym napisałam wcześniej oraz piękna oprawa CzaroMarownika sprawiają, że już nie mogę się doczekać, kiedy wezmę w ręce to małe dzieło sztuki i będę mogła zmierzyć się z jutrem z nowym organizerem!
Wydawnictwo: Kobiece
Data wydania: 2017-09-22
Kategoria: Inne
Seria Osobiste albumy prezentuje współczesne ikony kultury masowej, wśród nich: Woody Allen Katherine Hepburn Brigitte Bardot Sophia...
artykuły opatrzone hasłami, które pełnią rolę wskaźnika informacyjnego, ułatwiającego szybką orientację w treści przepisu, najważniejsze akty z zakresu...