Okładka książki - Czas na nową miłość

Czas na nową miłość

Każdy z nas zna słowo miłość, które ma wiele odcieni. Jedna jest czysta i prawdziwa, druga bywa zaborcza, chorobliwa, niebezpieczna i często nieprawdziwa. Wszystkie te oblicza miłości możemy doświadczyć w swoim życiu, dlatego tak ważne jest rozróżniać to piękne, idealne i czyste uczucie.
W książce poznajemy dalsze losy trzech bohaterek: Jadwigi, Eweliny oraz Joanny, które łączy jeden człowiek. Zostały one wykorzystane i oszukane przez zakłamanego manipulanta Pawła. Ten mężczyzna dla jednej był synem, dla drugiej mężem, a dla trzeciej bratem. Rozpad ich związków otworzył im oczy, pozwolił na złapanie prawdziwego oddechu. Bez Pawła i jego matactw te kobiety nareszcie uwierzyły w siebie, odnalazły wewnętrzną siłę, zaczęły odkrywać swoje pasje i żyć po swojemu.
W jaki sposób podniosły się z upadku te trzy panie? Czy uwierzyły w siebie i swoje siły? Czy wreszcie zaczęły robić to o czym marzyły? Czy odnalazły szczęście, o którym marzyły?
Historia opisana przez autorkę jest fantastycznie dopracowana w najmniejszym szczególe i dopieszczona. Cudowny styl pisarki jest lekki, zrozumiały oraz poprawny. Poruszone są tu tematy obecne w naszym codziennym życiu, z którymi boryka się wiele kobiet na całym świecie. Często nie dostrzegamy tego, że komuś życie się pokomplikowało, wręcz zwaliło się na głowę, a problemy tak przytłaczają, że brakuje nadziei na poprawę sytuacji. Pamiętajmy, żeby pomagać dobrym słowem, radą i bez względu na wszystko zawsze wspierać. Solidarność i podanie ręki w tak trudnym czasie może zdziałać cuda. Autorka uczula także, żeby zawsze wierzyć w siebie, w swoje siły i dążyć do celu. Bo z każdej nawet najtrudniejszej sytuacji jest jakieś wyjście. Jeśli uzbrojony się w cierpliwość, damy sobie szansę i czas, to osiągniemy wszystko.
Polecam przeczytać tę jakże życiową i niebanalną powieść. Opowieść o tych niezwykłych kobietach zasługuje na naszą uwagę i poznanie. Ta lektura motywuje, daje nadzieję i pozwala uwierzyć w siebie. Zachęcam do sięgnięcia i miłego spędzenia czasu z książką.

Informacje dodatkowe o Czas na nową miłość:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-08-11
ISBN: 9788381956000
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna bóg

Zobacz opinie o książce Czas na nową miłość

Kup książkę Czas na nową miłość

Wieczór cudów
Kinga Gąska0
Okładka ksiązki - Wieczór cudów

ZAPRASZAMY NA WIECZÓR CUDÓW, KTÓRY CHOĆ ZAPLANOWANY, PRZYNIESIE NIEOCZEKIWANE ROZWIĄZANIA. Warszawiacy w rytm świątecznych przebojów szykują się do świąt...

Miłość za zakrętem
Kinga Gąska0
Okładka ksiązki - Miłość za zakrętem

Trzy kobiety i trzy nowe początki. Jadwiga z nikomu nieznanej bibliotekarki przeistacza się w rasową blogerkę. Definitywnie odcina się od przeszłości...