Okładka książki - Czas Olivii patronujemy

Czas Olivii

Tom 1 cyklu Dziedziczki zamku Caly

Szkockie góry, tajemniczy zamek, rok 1816 gdzie dziedzictwo rodzinne sięga głęboko w historię i ma ogromne znaczenie dla całego klanu i ludzi im podległym.
Bo dziedzictwo to zaszczyt, ale także obowiązek i odpowiedzialność. Na Zamku Caly dochodzi do tajemniczej śmierci lady Catriony MacCalister. Są wątpliwości, czy było to samobójstwo, wypadek, a może zabójstwo?
Sekrety starego zamku, dziwne zbiegi okoliczności, tajemnice przodków, które zostały zamurowane w tajnych skrytkach i przejściach. Olivia, córka zmarłej, a zarazem dziedziczka, żeby zrozumieć, musi to wszystko odkryć, ale jest ktoś, kto nie jest temu przychylny.

Urszula Gajdowska to jedna z tych autorek, które w swoich książkach potrafią umiejętnie łączyć różne gatunki literackie, elementy historyczne, romantyczne oraz kryminalne. Jej powieści to wielowymiarowa fabuła z głębokim przesłaniem, przyciągająca szerokie grono czytelników, bo każda historia autorki jest niesamowicie poruszająca.
Pani Urszula to pisarka z dużą wyobraźnią, to profesjonalistka. Czuć tu ogrom pracy włożonej w bogate tło obyczajowe i historyczne.
Autorka z pełną premedytacją dotyka trudnych tematów, wciąga nas w intrygującą fabułę, serwując po drodze wir tajemnic i sekretów z przeszłości.

Historia, przy której przyspiesza bicie serca, wywołuje uśmiech na twarzy i sprawia, że wierzymy w siłę uczucia większego niż rozsądek. To opowieść o naszej ludzkiej złożonej naturze, która zdolna jest do obojętności, beznamiętności, ale i wielkiej bezinteresownej miłości.

„Czas Olivii” historia, która pozwoliła mi odpłynąć w świat marzeń, odbyć wędrówkę przez niezmiennie fascynującą krainę mitów i mgły. Malownicze krajobrazy, tajemnicze ruiny i bogata kultura. Porywająca podróż do świata nietuzinkowych bohaterów.

Informacje dodatkowe o Czas Olivii:

Kup książkę Czas Olivii

Córki botanika. Zielarki. Jaśmina
Urszula Gajdowska0
Okładka ksiązki - Córki botanika. Zielarki. Jaśmina

Jaśmina Wigura jest panną o nieposzlakowanej reputacji i dobrych manierach, choć za słodką buzią i nieśmiałym zachowaniem skrywa żelazną wolę i błyskotliwą...

Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska0
Okładka ksiązki - Zagubiony w mroku

Madeline Mackenzie jest młodą wdową, ale po śmierci męża nie może cieszyć się swobodnym, beztroskim życiem. Stary wicehrabia pozostawił jej przede wszystkim...