Okładka książki - Czas wyborów. Pensjonat na wzgórzu. Tom 2

Czas wyborów. Pensjonat na wzgórzu. Tom 2

Czytając część pierwszą wiedziałam, że chcę poznać całość. Tym samym gdy pojawił się tom drugi z przyjemnością wróciłam do pensjonatu, w ukochane Bieszczady i do trzech sióstr.

Klaudia, Martyna i Patrycja w większym bądź mniejszym stopniu pracują przy rodzinnym biznesie. Jednak różnorodność ich charakterów, oraz osobiste przeżycia doprowadzają do zgrzytów. Każda z nich boryka się z własnymi problemami, dodatkowo nie potrafią sobie zaufać, wesprzeć się wzajemnie.

Nie chcę Wam pisać więcej o fabule, bo odkrywanie bohaterów to wielka przyjemność.

Aleksandra Rak stworzyła miejsce do którego wróciłam z ogromną przyjemnością. Ja się nawet tam rozsiadłam z herbatką przy pysznych naleśnikach. Dostałam opowieść pełną ciepła, miłości - która bywa trudna, jakąś taką mi bliską, chwytającą za serce. Powiedzieć, że to książka warta przeczytania to zbyt mało.

Autorka ma dar snucia opowieści, wprowadzania czytelnika w ten wymyślony świat czyniąc go realnym. Ich emocje stają się naszymi, ich problemy to nasze problemy. Czułam się jednym z uczestników wydarzeń. Mamy trzy główne bohaterki, tak odmienne i tak ciekawe. Każda z nich potrafi wzbudzić sporo emocji. nie zawsze są one pozytywne, ale to tak jak w życiu.

Niebanalnie, niezbyt słodko, tak w sam raz, ile trzeba. Czasami trudno i smutno a niekiedy z radością i optymizmem. Dostałam całą gamę odczuć i wrażeń, dostałam o wiele więcej niż oczekiwałam.
Ja jako miłośnik kryminałów i thrillerów, jestem marudą jeśli chodzi o powieści obyczajowe, natomiast tę książkę kupuję w całości. Polecam Wam z całego serca.
Wybierzcie się do pensjonatu gdzie spędzicie cudowny czas w otoczeniu bohaterów.

Informacje dodatkowe o Czas wyborów. Pensjonat na wzgórzu. Tom 2:

Kup książkę Czas wyborów. Pensjonat na wzgórzu. Tom 2

Herbaciarnia pod Jaśminem
Aleksandra Rak0
Okładka ksiązki - Herbaciarnia pod Jaśminem

Są takie chwile, kiedy tracimy nadzieję i potrzebujemy kogoś, kto zagości w naszym życiu niczym smak uzdrawiającej i aromatycznej jaśminowej herbaty. Życiowe...

Echo
Aleksandra Rak0
Okładka ksiązki - Echo

Życie Sary nagle stanęło w miejscu. Przestała grać na skrzypcach, spotykać się z ludźmi, studiować. W samotności chciała zapomnieć o miłości, która tak...