Okładka książki - Czego nie mówią nam o relacjach. Zasady, które ułatwią życie z innymi

Czego nie mówią nam o relacjach. Zasady, które ułatwią życie z innymi

Autor na samym początku książki przytacza nam bardzo ciekawą historię.

W pierwszej części dowiadujemy się m.in. o efekcie horoskopowym, pamięci autobiograficznej czy kłamcach. Do tego mamy bardzo ciekawe przykłady z życia wzięte.

W drugiej części czytamy o tym ,,Czy prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie?", czyli rozdziały poświęcone przyjaźni. Poznajemy tutaj ciekawy przypadek zespołu Williamsa. I wiele innych ciekawych rzeczy.

W trzeciej części mamy omawiany temat miłości, małżeństwa. Autor  w tej części porusza także temat miłości romantycznej i amnezji następowej.

W ostatniej czwartej części  autor mówi o pielęgnacji relacji i naszych zachowaniach, bo tak na prawdę nikt z nas nie jest samotną wyspą.

Moim zdaniem książka intrygująca, sam autor dodaje ironiczne wstawki, co urozmiaca czytanie książki.

Pozycja ta będzie odpowiednia dla osób wtajemniczonych lub interesujących się psychologią.

Informacje dodatkowe o Czego nie mówią nam o relacjach. Zasady, które ułatwią życie z innymi:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2026-02-13
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Plays Well with Others: The Surprising Science Behind Why Everything You Know About Relationships Is (Mostly) Wrong
Dodał/a opinię: LiterackiMrok

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Zobacz opinie o książce Czego nie mówią nam o relacjach. Zasady, które ułatwią życie z innymi

Kup książkę Czego nie mówią nam o relacjach. Zasady, które ułatwią życie z innymi

Eric Barker0
Okładka ksiązki - Jak NIE stracić przyjaciół i NIE zrażać do siebie ludzi. Zaskakujące fakty, które przeczą (prawie) wszystkiemu, co wiesz o związkach międzyludzkich

Relacje budują lub rujnują nasze życie. Eric Barker wnikliwie zbadał konwencjonalną wiedzę o związkach międzyludzkich, wplatając zdumiewające fakty naukowe...