[Reklama] Frajda
Jak to się stało, że Krzysztof Kolumb odkrył nowy ląd? Jakie po drodze przeżywał przygody? Niejednego dorosłego ten temat ciekawi a jak zainteresować dzieci? Oczywiście odpowiednią literaturą.
Nowa seria "Genialni odkrywcy" jest dedykowana dzieciom. Zawiera relację z dokonań w pierwszej osobie. Czytelnik ma wrażenie, jakby słuchał opowieści wprost od bohatera.
Dodatkowym atutem tej książki są barwne ilustracje. Stonowane i przyciągające uwagę. Bardzo mi się podobają. Stanowią trafne urozmaicenie i dopełnienie.
Sam opis wydarzeń jest ciekawy i intrygujący. Autor pisze bardzo lekko. Są emocje a to na ogromny plus. Fakt, że nie wszystkie zwroty czy słówka bez odpowiedniego przetłumaczenia będą zrozumiałe dla najmłodszych, ale poza tym to bardzo wartościowa pozycja dla dzieci w wieku wczesnoszkolnym. Nie tylko dla chłopców ale też i dla dziewczynek. A co najważniejsze: morał tej powieści jest świetny. Kluczowe jest spełniać swe marzenia i nie bać się nieznanego. Zawsze po niepowodzeniach przychodzą lepsze rzeczy a wszelkie niepowodzenia tylko umacniają.
Mojej dziewięcioletniej córce lektura przypadła do gustu i jesteśmy ciekawe kolejnych książek ze świetnie zapowiadającej się serii.
Polecam
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-03-13
agnieszka_rowka
Świat jest bardziej martwy niż żywy. Na Ziemi żyje obecnie nieco ponad osiem miliardów ludzi, którzy depczą po prochach poprzednich pokoleń. ,,Śmierciologia"...
Nikt nie miał prawa skazać na śmierć drugiego człowieka, nikt nie miał też prawa odebrać mu bez jego winy wolności. Lew Wilcek to potomek prastarego...