„Tajemnica higienistki Wacik” z cyklu Detektywi z podstawówki to wciągająca historia pełna zagadek, niespodziewanych zwrotów akcji,która nie pozwala ani na chwilę się nudzić. Alicja Sinicka po raz kolejny udowadnia, że potrafi porwać czytelników w wir emocjonującego śledztwa. Zarówno młodszy i starszy czytelnik bierze udział w rozwiązaniu zagadki.
Nowa sprawa, która musi zostać rozwiązana,rozpoczyna się od niefortunnego upadku Karola na szkolnym korytarzu. Chłopiec trafiając do szpitala ,natrafia na ciekawą sprawę do rozwiązania.
Niestety okazuje się, że sprawa kradzieży portfela z drogocenną monetą w tle jest skomplikowana, a podejrzanych coraz więcej.
Czytając, ma się ochotę razem z bohaterami szukać poszlak, analizować powstałe fakty i typować kolejnych podejrzanych.
Ta książka,jak i cała seria angażuje czytelnika, bawi i uczy logicznego myślenia.
Dodatkowo vwprowadzenie nowych, ciekawych bohaterów, którzy od razu zyskują naszą sympatię,jest dodatkowym atutem.
Gwarantuję wam świetną zabawę i niesamowitą przygodę z detektywami z podstawówki. Kto raz sięgnie po tę serię, z pewnością będzie chciał więcej!
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-04-23
Kumbrysia
Wciągająca i pełna zwrotów akcji historia szkolnych przyjaciół, dla których prawda jest zawsze najważniejsza. Gdy pewnego dnia ze szkolnej biblioteki znika...
Sztuka nie zna ograniczeń. I może prowadzić do szaleństwa. Nowa powieść Alicji Sinickiej, autorki bestsellerowych thrillerów psychologicznych ,,Stażystka"...