Okładka książki - Do jutra patronujemy

Do jutra

Tom 2 cyklu Colter Shaw

"Do jutra" to drugi tom serii o Colterze Shaw. Przyznam, że pierwszego nie czytałam jeszcze ale wiem, że można je traktować jako oddzielne książki. To moje pierwsze spotkanie z tym autorem i jestem zachwycona.
Nie wiem jak jego pozostałe książki sie czyta, ale po tej mam ochotę jak najszybciej po nie sięgnąć.

Colter Shaw to zawodowy łowca nagród. Wyrusza w pościg za dwójką uciekinierów, Adamem i Erickiem, którzy są podejrzewani o przestępstwo z nienawiści. Doprowadza go to do kolejnej tajemnicy, którą postanawia rozwikłać. W tym celu przenika do społeczności, która ma za cel pocieszać pogrążonych w żałobie, mająca wszelkie znamiona sekty.
Coś co wydaje się początkowo niewinnym podążaniem za prawdą okazuje się niebezpieczną pułapką, w której członkowie grupy zrobią wszystko dla swojego świetlistego przywódcy.

Świetny kryminał i thriller w jednym !!! Trzymał mnie w napięciu i takim strachu o Coltera, czy mu sie uda, czy nie odkryją jego prawdziwej tożsamości przed czasem, że aż czułam ścisnięty żołądek 😂 nie mogłam się doczekać co dalej. Autor nie pozwala sie nudzić czytelnikowi i to mi sie baaardzo podoba. Tempo akcji wzrasta z każdym kolejnym rozdziałem. A w momencie gdy myślisz , że już sie wszystko wyjaśniło i to już koniec to popełniasz wielki błąd.. 😀

Już nie mogę się doczekać pozostałych tomów, bo nieukrywam postać Coltera bardzo mi przypadła do gustu.

Informacje dodatkowe o Do jutra:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-10-21
Tytuł oryginału: The Goodbye Man
Dodał/a opinię: czarksiazek

Tagi: bóg

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Do jutra

Kup książkę Do jutra

Przydrożne krzyże
Jeffery Deaver0
Okładka ksiązki - Przydrożne krzyże

Przy autostradzie w Monterey pojawiają się tajemnicze krzyże. Okazuje się, że nie upamiętniają ofiar wypadków, lecz zapowiadają przyszłe zbrodnie...

Ogród bestii
Jeffery Deaver0
Okładka ksiązki - Ogród bestii

Ameryka połowy lat trzydziestych ubiegłego wieku. Paul Schumann, nowojorczyk niemieckiego pochodzenia, jest wykonawcą mafijnych wyroków. Podczas...

Opad
Opad