Głównymi bohaterkami są Nicole i Rebbeca dwie przyjaciółki, które od czasów studiów są nierozłączne.
Dzielą się swoimi sukcesami, radościami i troskami.
W momencie gdy Nicole rozstaję się z byłym mężem tyranem, poznaje miłego, troskliwego, kochającego i wspierającego Richarda.
Rebbeca trzyma kciuki za swoją przyjaciółkę.
Na początku nowe małżeństwo jest idealne, Nicole aż promienieje ze szczęścia...niestety do czasu. Nicole popełnia samobójstwo.
Rebbeca na jej pogrzebie poznaje Richarda- idelanego męża swojej zmarłej przyjaciółki.
Nicole choruję na depresje przez co popełniła samobójstwo ....ale czy na pewno to było powodem tej decyzji?
Czy ta promienna, wesoła i ambitna dziewczyna, która tak wiele w życiu przeszła naprawdę targneła się na własne życie?
Rebbeca nie może w to uwierzyć i chce sprawdzić czy, aby na pewno Richard był takim, jakim opisywała go Nicole.
Chcąc bliżej przyjrzeć się całej sytuacji, Beki wprowadza się do Richarda i jego córki.
Im dłużej z nimi mieszka i zagłębia się w całą sytuację, w jej głowie pojawia się coraz więcej pytań i wątpliwości...
Z czasem Rebecca zakochuje się w Richardzie...
Jak zakończy się ich relacja?
Czy Rebbeca dowie się, co tak naprawdę skłoniło przyjaciółkę do samobójstwa?
Thriller psychologiczny, który ukazuje nam, jak łatwo jest zniszczyć drugą osobę.
Jak zasiać niepewność i brak wiary w siebie w drugim człowieku.
Ile jesteśmy wstanie zrobić i znieść w imię miłości.
Książka jest rewelacyjna!
Uczucia, które mi towarzyszyły przy słuchaniu to istny rollercoaster!
Czułam każdą radość, smutek i strach naszych bohaterek.
Nie mogłam oderwać się od słuchania tej książki, a gdy musiałam na chwile ją odłożyć, to nie mogłam się doczekać ponownego sięgnięcia po nią!
Jedynym minusem jak dla mnie skakanie w czasie.
Wątki głównych bohaterów są mieszkane między tymi, które dzieją się w obecnej chwili a tymi z przed roku.
Wolałabym, żeby wszystko działo się chronologicznie, ale no cóż, nie można mieć wszystkiego.
Ocenka: 10/10
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2021-06-02
Tłumaczenie: Jacek Żuławnik
Nanka_czyta
Czy na pewno mówimy o tej samej Nicole? Tej, która tak nie cierpiała sprzątać? Ani w ogóle nie przepadała za wszelkimi „babskimi zajęciami”, jak je nazywał jej ojciec. Nie znosiła faktu, że matka skakała wokół ojca i że tego samego oczekiwał od Nicole pierwszy mąż despota. Nienawidziła siebie za to, że pozwoliła się zastraszyć i robiła, co kazał. Życie jest na to zbyt krótkie, powiedziała po tym, jak wreszcie udało jej się uwolnić od tyrana. Nie cierpiała porządków – a jednak dom lśnił. Czyżby obsesja Nicole na punkcie czystości była jednym z objawów choroby?
Gdy zło zagości w waszym domu... Ta OPIEKUNKA was przerazi! Thriller od którego nie będziesz mógł się oderwać! Melissa i Mark Cainowie są szczęśliwi...
Życie Alicii upływało w kłamstwie, za które teraz przyjdzie jej zapłacić. Kiedy na przyjęciu podchodzi do niej dawny znajomy, Alicia staje twarzą w twarz...
Nicole na pewno nie życzyłaby sobie, żebyś miała wyrzuty sumienia. Była troskliwą, wielkoduszną osobą. Miałaby żal do siebie, gdyby wiedziała, że stoi na drodze do waszego, wspólnego szczęścia.