Okładka książki - Dziewczyna gangstera

Dziewczyna gangstera

W moje ręce trafiła kolejna książka autorki, którą cenię i bardzo lubię zaczytywać się jej historiami. Ta pozycja otwiera nową serię gangsterską, lecz jak dla mnie samej mafii było tutaj niewiele.

Na pierwszy plan wysuwa się Nela, która ma wielkie marzenia i stara się je realizować. Nie przejmuje się niepowodzeniami, tylko szuka innej drogi do upragnionego celu. Na jej drodze staje Kostek, mężczyzna dojrzały, przystojny, charyzmatyczny. Mimo, że ma żonę i syna, nie może wyrzucić z myśli młodej dziewczyny, która go bardzo pociąga.

Czy Nela odnajdzie w tym tajemniczym facecie swego księcia z marzeń? Czy tą dwójkę połączy namiętny romans, a może coś więcej? Czy pisane jest im szczęście? Czy Małgorzata zrezygnuje z męża? Która z postaci ma powiązania z mafią?

Mam trochę mieszane uczucia co do tej lektury. Fabuła przypadła mi do gustu, jednak niewiele było tu zaskakujących zwrotów akcji jak i porachunków gangsterskich oraz niebezpiecznych scen, które powodowałyby u mnie przypływ adrenaliny i szybsze bicie serca. Charakterni, ciekawi bohaterzy wykreowani są w genialny sposób i polubiłam ich od pierwszej chwili.

Styl jakim posługuje się pisarka zachwyca, jest bardzo plastyczny i przystępny. Dzięki temu szybko przewracałam przeczytane stronice i przyswajałam poznaną historię.

Uwielbiam Nelę, jej hart ducha, zaciętość, zdecydowanie i to że nie uległa od razu urokowi Kostka. Jej pozorna obojętność intrygowała go i wyostrzyła zmysł myśliwego, który nie dawał mu spokoju. Z ogromną uwagą obserwowałam ich relacje i wspólnie spędzane chwile.

Przyjemnie spędziłam czas z tą książką. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli zbyt długo wyczekiwać na kolejną część, gdyż zakończenie dało mi nieźle popalić i rozbudziło moją wyobraźnię.

Zachęcam was moi drodzy do sięgnięcia po tę powieść, zwłaszcza jeśli jesteście fanami tego gatunku. Wrażenia i emocje jakich doznacie zagwarantują wam niezapomniane przeżycia. Uważam, że warto, więc z całego serca polecam.
Macie w planach, a może już jesteście po lekturze?

Informacje dodatkowe o Dziewczyna gangstera:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2022-04-13
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Dziewczyna gangstera

Kup książkę Dziewczyna gangstera

Dziennik BabyGirl
Katarzyna Mak0
Okładka ksiązki - Dziennik BabyGirl

Zraniona kobieta jest jak zranione zwierzę – walczy z każdym, kto się do niej zbliży. Nawet sama ze sobą Jest rok 2021, gdy Maddie Foster –...

Dwadzieścia minut do szczęścia
Katarzyna Mak0
Okładka ksiązki - Dwadzieścia minut do szczęścia

Romans jak z bajkiMichalina nie ma łatwego życia. Wychowana przez babcię, po jej śmierci boryka się z problemami finansowymi i własnym darem ściągania...