Gotowa czy nie – gra właśnie się rozpoczęła.
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
„Enchantra” już od pierwszego kontaktu z czytelnikiem zachwyca przepięknym wydaniem w twardej oprawie i barwionymi brzegami! 💜 Okładkowe sroki będą zachwycone. A oceniając samą fabułę, ja muszę przyznać, że jestem zadowolona z lektury 💫 Jeśli lubicie mroczne romantasy to z pewnością musicie zainteresować się tym tytułem.
✨Bo w Enchantrze obowiązuje tylko jedna zasada – nigdy, przenigdy nie ufaj swojemu sercu. ✨
💜 W „Enchantrze” główną rolę przejmuje Genevieve, siostra bohaterki znanej z „Phantasmy”. Autorka ponownie zabiera czytelnika do mrocznego, pełnego tajemnic świata, utrzymując klimat, który wyróżniał pierwszy tom serii. To historia nastawiona przede wszystkim na emocje, dynamiczną akcję i dobrą zabawę. Nasza główna bohaterka Genevieve staje przed decyzją, która może zaważyć na całym jej życiu. Jedyną szansą na bezpieczeństwo okazuje się małżeństwo z rozsądku z enigmatycznym Rowinem Silverem. Bohaterka od pierwszych stron wyróżnia się silnym charakterem, pewnością siebie i ciętym językiem, dzięki czemu trudno przejść obok niej obojętnie. 💜
Na tle tych mrocznych wydarzeń rozwija się relacja oparta na moim ulubionym motywie czyli enemies to lovers. Choć to uczucie między bohaterami pojawia się stosunkowo szybko, ich historia potrafi zaangażować emocjonalnie. Oboje muszą zmierzyć się nie tylko z zagrożeniami czyhającymi w turnieju, ale również z własnymi lękami, bolesną przeszłością i słabościami. To właśnie te wewnętrzne zmagania sprawiają, że ich przemiana wydaje się być wiarygodna. Nie brakuje także napięcia, wzajemnego przyciągania oraz opiekuńczości ze strony Rowina, który zrobi wszystko, by chronić Genevieve przed zagrożeniem. Ich dynamiczna relacja stanowi jeden z najmocniejszych elementów całej historii i skutecznie przyciąga uwagę aż do samego końca.
„Enchantra” to pełna magii, sekretów i romantycznego napięcia opowieść, która zapewnia świetną rozrywkę i sprawia, że trudno oderwać się od kolejnych rozdziałów. Przeklęty dwór, krwawe wyzwania i romans enemies to lovers, to wszystko składa się na naprawdę dobrą powieść z gatunku Romantasy. 💜✨
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2026-06-03
Tytuł oryginału: Enchantra
Małgosia Szydlak
Witamy w Phantasmie. W tej grze obowiązują tylko dwie zasady. Przeżyć. I się nie zakochać. Ophelia i Genevieve odkrywają, że ich matkę brutalnie zamordowano...
Los nie wybiera słabych. Los wybiera gotowych. W Illustros rządzą magia i niebezpieczeństwo, a Calliope Rosewood od samego początku była skazana na wędrowanie...