Okładka książki - Energia, nie czas. Nawyki, które chronią przed wypaleniem zawodowym i ciągłym przemęczeniem pracą

Jak oceniacie swój poziom energii? Ja mam ostatnio wrażenie, że jadę na oparach. Dlatego z przyjemnością sięgnęłam po książkę "Energia, nie czas. Nawyki, które chronią przed wypaleniem zawodowym i ciągłym przemęczeniem pracą" Tony Schwartz, Jean Gomes i Catherine McCarthy. Książka podzielona jest na pięć części a te części na rozdziały. Ciągła pogoń za tym by wykonać pracę szybciej i szybciej sprawia, że jesteśmy wypaleni a nasze samopoczucie coraz gorsze. To sprawia, że zapominamy o sobie i swoim zdrowiu, które zdecydowanie na tym cierpi. Książka odwołuje się do innych publikacji ale w sposób przystępny dla czytelnika. Aby czerpać satysfakcję z życia zawodowego i tym samym być w niej wydajnym trzeba zachorować balans w strefie emocjonalnej umysłowej i duchowej. A jak to zrobić? Właśnie tego próbują nas nauczyć autorzy. Ale zmiana też musi być od strony pracodawcy co zapewni korzyści obu stronom. Mimo iż nie pracuje w korporacji a w głównej mierze przypadek takiego pracownika jest tu omawiany, to dowiedziałam się wielu rzeczy jak przeplatać pracę z prawdziwą regeneracją. Bo osiągnięcie równowagi stanowi tutaj klucz do wszystkiego.

Informacje dodatkowe o Energia, nie czas. Nawyki, które chronią przed wypaleniem zawodowym i ciągłym przemęczeniem pracą:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2026-01-09
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The Way We're Working Isn't Working: The Four Forgotten Needs That Energize Great Performance
Dodał/a opinię: zainspirowanawku

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Zobacz opinie o książce Energia, nie czas. Nawyki, które chronią przed wypaleniem zawodowym i ciągłym przemęczeniem pracą

Kup książkę Energia, nie czas. Nawyki, które chronią przed wypaleniem zawodowym i ciągłym przemęczeniem pracą

Opad
Opad