Książka ta to druga część serii o negocjatorce policyjnej Abby Mullen. Po wydarzeniach z poprzedniej części Abby zaczyna podejrzewać, że przywódca sekty w której się wychowała nie zginął w pożarze wraz ze swoimi zwolennikami i zaczyna prowadzić własne śledztwo. Jednak kolejne wydarzenia na to nie pozwalają.
Obserwatorzy, to coraz liczniejsza grupa osób, które tworzą teorie spiskowe dotyczące ludzi na wyższych szczeblach władzy. Czytają artykuły, obserwują wydarzenia i z - wydawałoby się zwykłych informacji czy zawartych w nich błędów wyciągają dość daleko idące wnioski. Tym razem, wysnuli teorię, że w jednej ze szkół prowadzony jest handel dziećmi na usługi dla pedofili. Trójka członków grupy, będąc przekonana o swojej racji udaje się do szkoły na ratunek dzieciom. Jednak jak to zwykle bywa, sprawy wymykają się spod kontroli i misja ratunkowa przekształca się w akt terrorystyczny. Traf chce, że do szkoły tej uczęszcza córka Abby, która staje się jedną z zakładniczek. Abby jest genialną negocjatorką, jednak czy uda się jej utrzymać nerwy na wodzy i poprowadzić rozmowy tak, by jej córka nie ucierpiała?
Kolejny raz autor funduje nam świetny thriller, pokazując jak bardzo zbyt mocne wciągnięcie się w świat wirtualny i ufność wobec mediów społecznościowych może namieszać ludziom w głowach. Skąd możemy mieć pewność że osoba po drugiej stronie jest na pewno tą za którą się podaje i ma rzeczywiście dobre intencje?
Przede mną trzecia i ostatnia część serii, gdzie jak podejrzewam Abby będzie mogła na zawsze rozprawić się ze swoją przeszłością. Wam polecam, a ja biorę się za dalszą lekturę.
Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2023-11-08
Tytuł oryginału: Damaged Intentions
Ksiazkolandia
Rzecz jasna, nie nazywał się Gąsienica. Ale w sieci każdy krył się za nickiem, chował w mętnej wodzie, by nie dało się go wyśledzić.
Niezwykły thriller autora światowego bestsellera ,,Umysł zabójcy". Nie każda śmierć przychodzi bez ostrzeżenia... Na ulicach grasuje zabójca. Śledzi...
Morderca, który wypija krew z ofiar? Agent Tatum Gray i profilerka Zoe Bentley sądzili, że widzieli już wszystko, lecz to barbarzyńskie morderstwo...
Mało kto jednak mówi o tym, że odór środka dezynfekującego kojarzy im się z chwilą, kiedy w szpitalu trzymali za rękę umierającego ojca. Albo jak fetor gnijącego mięsa przenosi ich w czasy dzieciństwa, kiedy znaleźli w lesie martwego psa i po raz pierwszy zetknęli się ze śmiercią.