„Są takie tajemnice, za które warto zapłacić każdą cenę”.
Zaciekawiona życiową inspiracją Oskara Blajera, porażona jego chorą obsesją, zostałam „zmuszona”, by poznać fascynację tego tajemniczego i mrocznego psychopatycznego romantyka.
W „Fascynacji” Oskar Blajer to przystojny facet po trzydziestce, z dziecięcymi rysami twarzy, ciemnymi włosami i wyrzeźbioną klatą. Ponad 80 kg dzikich emocji. Bonus stanowi status sławnego pisarza i „skomplikowana” przeszłość. No cóż, Oskar ma pewne „odchylenia”.. nie potrafi kontrolować własnych słabości, dlatego też często zalicza nieprzeciętne „odloty”. Mimo wszystko, to jego bestsellerowe powieści przyniosły mu sławę. Na podstawie książek został nakręcony serial, który okazał się hitem. No ale, Oskar wciąż mieszka w swojej skromnej chatce na zadupiu. To tu skrywa swoją największą tajemnicę..
Bądźmy szczerzy facet ma dwa oblicza – mroczne i mroczniejsze.
Tymczasem wokół niego zaczynają się dziać rzeczy, o których mu się nie śniło, a może właśnie śniło.
Ktoś brutalnie zabija aktorkę grającą główną rolę w serialu opartym na powieściach Blajera.
Kilka dni później mężczyzna poznaje tajemniczą blondynkę do złudzenia przypominającą jego ukochaną, zamordowaną przed laty Luizę. Dziewczyna przedstawia się jako Luiza.. i wygląda zupełnie jak oryginał.
Giną kolejne dziewczyny.
Sposób działania zabójcy przypomina bohatera jednej z powieści Oskara.
Czyżby Oskar stał się inspiracją całkiem sprytnego mordercy?
Policja rozpoczyna śledztwo, a Oskar postanawia wytropić mordercę na własną rękę..
Morderca; ekspacjent psychiatryka; facet przyciągający psychopatów jak magnes; kolekcjoner substytutów Luizy balansujący na pograniczu dwóch światów, tego realnego i tego fikcyjnego; człowiek, który zatracony w swojej obsesji traci kontrolę nad czymkolwiek, a jego czyny wykraczające ponad wszelką logikę sprawiają, że czytelnik czuje się jak po wypiciu kawy z red budellem – zapragnął wziąć sprawy w swoje ręce i zapanować swoim ogarniętym szaleństwem i obłędem umysłem. Niedający się poskromić ani zaspokoić głód emocji to jednak ciężka materia.
Czy historia Oskara Blajera ma szansę na szczęśliwe zakończenie?
Musicie przekonać się sami.
Cała seria o Oskarze Blajerze, to szczyt szaleństwa level master. Seria wystrzałów i wybuchów. Mroczna, soczysta, zaskakująca. Dostarcza niesamowitych, skrajnych emocji. Uwaga! Tego nie da się odzobaczyć..
Polecam
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-06-02
Anna Biarda
- Jesteś zahartowany, pewne rzeczy już cię nie ruszają, więc powiem wprost. – Pecyna poprawił okulary. – Dorota Gajda została zamordowana.– Co?! – W pierwszym odruchu chciałem wstać, ale Skawiński ciągle trzymał moją rękę.Dorota Gajda była gwiazdą naszego serialu.
„Najważniejsze jest atakować tam, gdzie wróg nie będzie się bronił.” Sun Tzu Od kiedy Sonia Wodzińska dostaje listy, w których nadawca chwali...
Magda pomaga ukochanemu Maćkowi w ucieczce ze szpitala psychiatrycznego, do którego trafił, ratując się przed więzieniem. Misternie przygotowany...
W ciągu swojego trzydziestodwuletniego życia całkiem przypadkowo dorobiłem się statusu seryjnego mordercy.