Okładka książki - Following my Destiny

Following my Destiny

Kiedy Rose Harris dowiaduje się, że cierpi na poważną wadę serca, jej świat się zawala. Na dodatek nie zamierza o tym mówić nikomu, nie chce martwić bliskich, nie chce tego ciężaru zwalać na nich. Postanawia wyjechać ze Stanów do Korei Południowej, z której pochodzi i tam sprawdzić możliwości leczenia. Do tego są jej potrzebne pieniądze, tym jednak zamierza się martwić później.
Kobieta nie spodziewa się, że już na lotnisku stanie się coś, co wiele zmieni w jej życiu, a także będzie szansą na zdobycie pieniędzy. Przez przypadek wpada na pewnego mężczyznę. Luke’a okazuje się biznesmenem i modelem. Okazuje się, że lecą tym samym samolotem, a na dodatek mężczyzn proponuje jej pewien układ. Rose ma udawać jego dziewczynę przed prasą, a pieniądze za to pozwolą jej zdobyć środki potrzebne na leczenie. Początkowo nie ma o nim dobrego zdania, jednak im bliżej go poznaje, tym bardziej go zmienia. Zbliżają się do siebie, jednak los postanawia sobie zadrwić z Rose. Co takiego się stanie? Jak potoczą się losy kobiety? Co z jej sercem? Jak potoczy się znajomość między Rose a Luke?

Historia, jaką znalazłam w książce, mnie się podobała. To opowieść o samotnej walce z chorobą (samotnej, ponieważ bohaterka postanawia nie mówić o niej nikomu), o wyjeździe do ze Stanów do Korei Południowej, nowych znajomościach, miłości. Mnie wciągnęła i to nawet bardzo, a czas z nią spędzony uważam za naprawdę udany.
Akcja sprawnie poprowadzona, ze zwrotami, które mnie potrafiły zaskoczyć. Książkę czytało się szybko, a podczas czytania towarzyszyło mi wiele emocji. Dla mnie była to pozycja na jeden wieczór.

Bohaterowie zdecydowanie ciekawi, dobrze wykreowani. Tym razem jednak nie powiem Wam nic więcej niż w zarysie historii (musiałabym wtedy zdradzić zbyt wiele). Zdradzę tylko, że oboje warto poznać bliżej. Rose polubiłam od razu, chociaż nie zawsze zgadzałam się z jej decyzjami. Jeśli chodzi o Luke’a, jego musiałam najpierw dobrze poznać, a dopiero później ocenić.

„Following my Destiny” to książka z ciekawą historią, która mnie się podobała i z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Following my Destiny: