Okładka książki - Forced

Forced

Monika po raz kolejny zaserwowała nam totalny rollercoaster! Co tu się dzieje! Ale zacznijmy od początku.

​Poznajmy Bezimiennego – bezwzględnego i piekielnie niebezpiecznego agenta FBI. Historia zaczyna się od jego porwania; mężczyzna trafia w ręce potwora działającego jako dyrektor FBI. Dulles ma dla niego propozycję nie do odrzucenia.

​Oczywiście Bezimienny nie lubi nudy, więc przyjmuje zlecenie. Od tej chwili jest zdany tylko na siebie.

​Wszystko komplikuje się, kiedy niespodziewanie na drodze mężczyzny staje ONA – Astrid Dulles. Bezimienny jest tak zafascynowany kobietą, że nie potrafi po prostu zostawić jej za sobą. Po tym, jak poznaje prawdę o rodzinie Dullesów, jest przekonany, że nie może zostawić dziewczyny na pastwę losu.

​Od tej pory na naszych bohaterów czyha wiele zła. Momentami ich życie będzie znajdować się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. A to wszystko za sprawą osób, po których nikt nie spodziewałby się takiego okrucieństwa.

​Czy Astrid uwolni się od swojego starego życia? Czy będzie jej dane zacząć na nowo w towarzystwie ukochanego mężczyzny? Kim jest Bezimienny i jaką tajemnicę skrywa?

​Wow! Monia, to było takie dobre! Już kiedyś, przy innej recenzji, pisałam, że Monika potrafi świetnie poprowadzić wątek sensacyjny. Tutaj kolejny raz to udowadnia. Wątek sensacyjny i romansowy są świetnie połączone, tak że idealnie się uzupełniają.

​Jedną z głównych postaci jest Bezimienny. Oczywiście w książce poznajemy jego imię, ale celowo nie znajdziecie go w moich materiałach promocyjnych ani w tej recenzji.

​Bezimienny to młody, ale doświadczony już przez życie mężczyzna. Nie ma rodziny, oficjalnie nie istnieje – jest jak duch. Dlatego też jest cenionym agentem FBI do zadań trudnych i beznadziejnych. Jest skuteczny, bezwzględny i gotowy na wszystko dla osiągnięcia celu. Kocha adrenalinę, jest od niej wręcz uzależniony. Jest piekielnie niebezpieczny, gdyż potrafi zabijać bez mrugnięcia okiem, w szczególności w obronie najbliższych. Bezimienny to zimny profesjonalista. Misja i system to wszystko, co ma… do czasu, aż w jego życiu pojawia się Astrid.

​Spotkanie Astrid burzy jego świat. Po raz pierwszy czuje coś więcej niż lojalność wobec agencji. Zaczyna kwestionować rozkazy, łamać zasady i chronić ją kosztem własnego życia. W pewnym momencie musi wybrać między lojalnością wobec pracodawcy a Astrid.

​Astrid jest córką dyrektora FBI, który traktuje ją jak pionka w grze, jak środek do celu. Dziewczyna od zawsze próbuje uciec od ojca tyrana. Wkrótce dowie się, że to niemożliwe. Mimo to ma marzenia, od których dążenia nie odstępuje – chce zostać pisarką. Jest tłamszona i zastraszana przez ojca, ale próbuje walczyć o siebie na tyle, na ile pozwala jej sytuacja. Kiedy pojawia się w jej życiu Bezimienny, rodzi się w niej nadzieja na wolność.

​Relacja między nimi jest gwałtowna. Tak naprawdę nigdy nie powinna się wydarzyć, ale w miłości i na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone. Tak więc w tej totalnie niemożliwej sytuacji zrodziło się uczucie i wybuchła namiętność.

​„Forced” to idealna propozycja, jeśli szukacie książki, która wywoła w Was skrajne emocje i nie pozwoli zasnąć do rana. Ta historia wciąga bez reszty mrocznym klimatem, zakazaną relacją i chemią między bohaterami, od której aż iskrzy. To historia intensywna i uzależniająca, stworzona po to, żeby na kilka godzin całkowicie oderwać się od rzeczywistości.

​Serdecznie polecam.

Kup książkę Forced

Pasierbica gangstera
Monika Magoska-Suchar0
Okładka ksiązki - Pasierbica gangstera

Dwa zwaśnione mafijne rody, nienawiść zapisana w genach i namiętność, która łamie wszelkie reguły. Chiara wychowała się z dala od świata, wśród fanatycznie...

Mr Darcy. Randka w ciemno z milionerem
Monika Magoska-Suchar0
Okładka ksiązki - Mr Darcy. Randka w ciemno z milionerem

Na wojnie i w miłości wszystkie chwyty są dozwolone, zwłaszcza gdy wygraną może stanowić serce pociągającego milionera Mr Darcy to pseudonim znanego...