Okładka książki - Gangsterzy. Zrodzeni z mroku

Gangsterzy. Zrodzeni z mroku

Trzy autorki, trzy osobne historie. Wspólnym mianownikiem łączącym opowiadania jest niebezpieczny i mroczny mężczyzna. Źli bohaterowie zawsze przyciągają czytelnika. Nie wszyscy dają się jednak omamić. Mimo ich okrucieństwa jesteśmy nimi zafascynowani. Odkrywanie ich tajemnic dostarcza nam wielu emocji. Niekoniecznie tych dobrych a wręcz przeciwnie. Nie przeszkadza to jednak w zagłębianiu się w umysł psychopaty.? W środku czekają na nas bohaterowie warci grzechu, a mianowicie:

Anna Wolf

Początkowo nie mogłam wczuć się w fabułę. Przytaczane były wątki, które wydarzyły się w osobnej historii. Nie czytałam tej książki. Przydałoby się małe streszczenie przygód bohaterów. O wiele lepiej bym zrozumiała wtedy wzmianki o niektórych sytuacjach. Pomijając powyższą uwagę opowiadanie bardzo mi się spodobało. Czuję się zaintrygowana, aby poznać początki znajomości Rity i Czarnego.

Monika Nerc

Zoran już w poprzednich książkach zwrócił na siebie uwagę. Nie mogłam się doczekać jego historii. Psychopatyczny mężczyzna, bez skrupułów i pozbawiony wyrzutów sumienia. Tacy bohaterowie są moimi ulubionymi. Autorka opisała sceny, które wywoływały ciarki na moim ciele. Czytałam z zapartym tchem, nie mogąc oderwać się choć na chwilę od lektury. Świetnie wykreowani bohaterowie nie pozwalają na chwilę zapomnienia. Wręcz przeciwnie chcę ich więcej.

Agnieszka Siepielska

Pisarka przedstawiła wątek motocyklowy, swoją drogą również uwielbiany przeze mnie.  Opowiadanie wciąga od samego początku, przeczytałam przygody Casha i Sophie na raz. Występują również bohaterowie znani z poprzednich książek autorki. Nie miałam jednak wrażenia, że mi coś umyka podczas lektury. Wszystko zostało dobrze przemyślane. I otrzymaliśmy opowiadanie, które czyta się płynnie i przyjemnie.

Każda historia ma swój urok i czar. Największe wrażenie zrobiło na mnie opowiadanie Moniki Nerc. Uważam, że autorka jako jedyna oddała całkowicie klimat antologii. Mam nadzieję, że otrzymamy więcej podobnych historii. Będę czekać z niecierpliwością na jakąkolwiek informacje.

Informacje dodatkowe o Gangsterzy. Zrodzeni z mroku:

Kup książkę Gangsterzy. Zrodzeni z mroku

Ghost
Anna Wolf0
Okładka ksiązki - Ghost

Ghost należy do Storm Riders MC. Dla bikera Klub od zawsze jest na pierwszym miejscu, jednak między sprawy zawodowe i klubowe wchodzą jeszcze prywatne:...

Więzy miłości
Anna Wolf0
Okładka ksiązki - Więzy miłości

Olivier Marshall prowadzi w San Francisco oddział firmy ojca, lecz jego serce wciąż pozostaje w rodzinnym Carson City. Pewnego dnia zgadza się na plan...