*współpraca reklamowa*
Wiecie, że uwielbiam fantastykę? Na pewno wiecie, bo często to podkreślam, a książki takie jak ta przypominają mi dlaczego. Matko jakie to było świetne, ta książka mnie dosłownie zaczarowała, nie odłożyłam ani na chwilę, straciłam dwa paznokcie, przeczytałam dosłownie migiem i mi mało. Jak ktoś wie czy będzie jakiś ciąg dalszy dajcie znać, bo ja go potrzebuję na już, będę o niego krzyczeć, bo tu jeszcze tyle może się zadziać, że dla mnie to będzie totalny must have.
Hazel rozpoczyna naukę na prestiżowej uczelni. Dotąd zwyczajna młoda dziewczyna nie miała pojęcia o swoim pochodzeniu i zdolnościach, które wywróciły jej żynie do góry nogami. Hazel ma niezwykły dar, a do tego gen łowcy wampirów, na nowej uczelni ma dowiedzieć się o sobie więcej i nauczyć się wykorzystania swoich zdolności. Na uczelni dziewczynę fascynuje jeden z profesorów, któremu nowa studentka również wpada w oko, oboje szybko ulegają pożądaniu, nie zdając sobie sprawy z tego, że ta relacja jest niemożliwa nie tylko ze względu na status profesor-studentka. Wychodzące na jaw tajemnice sprawiają, że para ma przed sobą intensywny i niebezpieczny czas, a ich relacja i łączące ich uczucie zostaje wystawiane na kolejne próby.
Poza tym, że było za szybko, za krótko i nieco zbyt ogólnie nie ma się do czego doczepić, no chyba ze do tego, że potrzebuję kontynuacji na już, nie wyobrażam sobie że może jej nie być, dlatego Pani Autorko bardzo proszę, błagam i zaklinam o nią, mogę nawet nawiedzać w koszmarach jeśli będzie trzeba. Ta książka była po prostu rewelacyjna, ja żyję dla takich historii i to właśnie takie jak one przypominają mi dlaczego tak bardzo uwielbiam czytać między innymi fantastykę.
Znalazłam tutaj wszytko to czego oczekuję od porządnej fantastyki, złożoną i dynamiczną akcję, ciekawe wątki i motywy np. przeznaczenia, tajemnic przeszłości, walki, odkrywania siebie, walki dobra ze złem, że tak powiem, skomplikowane relacje, konkretnego złola który czyha na życie głównych bohaterów i wiele, wiele innych które sprawiają, że tę książkę się pochłania. Do tego mamy zajmujący i mega gorący romans z wieloma scenami spicy, który nie ma racji bytu zarówno w ludzkim jak i nadnaturalnym świecie, bo różnice pomiędzy główną parą są generalnie nie do przeskoczenia, ale siła uczucia jak się tu pojawia może sporo namieszać w historii łowców i wampirów, także ja tutaj jeszcze raz podkreślam, że ciąg dalszy jest tutaj niezbędny.
Mega mi się podobało, totalnie przepadłam dla tej historii, już niemal na samym początku powieści wiedziałam, ze będzie afera i będzie się działo, wyczekiwałam momentu kiedy sielankę szlag trafi, i tak jestem nie normalna bo aż piszczałam z zachwytu jak nadszedł czas dramy, oj ile tam się działo, było mocno, intensywnie, krwawo, wdarła się brutalność i mega ciekawa akcja, uczucia nienawiści i miłości szły ze sobą w parze przepychając się na tej cieniutkiej niemal niewidocznej granicy, która nie mogła utrzymać ich w ryzach, oj dawno się tak dobrze nie bawiłam.
Książka napisana w bardzo dobrym, dla mnie wręcz fantastycznym stylu, autorka tutaj poszalała z wątkami, tematami, tajemnicami, spiskami, nadnaturalnymi postaciami, było intensywnie i ciekawie, nie było chwili wytchnienia, a książka czytała się sama. Troszkę mi tutaj zabrakło dopieszczenia szczegółów, i mam wrażenie, że niektóre wątki były zbyt powierzchowne i takie trochę za płaskie, ale mam nadzieję, że w ewentualnej kontynuacji autorka je mocniej rozwinie. Książkę wam polecam, szczególnie fanom romantasy, przepadniecie dla tej historii, ja oddałam jej serce i duszę, nawet krew mogę oddać, a was zachęcam do tego samego, a przynajmniej tylko do lektury.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-10-01
Język oryginału: Polski
olilovesbooks2
Ona – młoda tancerka w nocnym klubie. Tak naprawdę nie wie, kim jest ani skąd pochodzi. Jej przeszłość jest dla niej tajemnicą. On – bogaty...
Caden po śmierci matki wraca do rodzinnego miasta. Zatrzymuje się u ojca, który kiedyś porzucił jego i matkę. Zamierza zniszczyć poukładane życie mężczyzny...