Stawką w grze ludzkie życie.
Śmierć zbiera swoje żniwo.
Niesprawiedliwie. Bo komuś zależało, aby iść po trupach do własnego celu.
Jest też i ona. Zadziorna, waleczna, empatyczna.
Zoey King.
Jej życie zostało wywrócone do góry nogami, odkąd jej magia pierwszy raz ujrzała światło dzienne.
Ale robi wszystko, aby stanąć na nogi. Ma teraz nowych przyjaciół, nowe zadania, i opiekuna, z którym ma dziwną relację. I chociaż obydwoje zachowują się przy tym jak dzieci w przedszkolu, widać, że coś ich łączy i coś dzieli. Mają swój własny świat tajemnic, którego nie chcą otworzyć.
Przychodzi jednak czas turnieju i na szali położone jest życie wielu uczniów. Tylko dlaczego prawie nikt nie wierzy w jej słowa?
Mroczna magia Zoey, już nie jest dla niej tak obca. I nie ważne już jest to, że jest to magia śmierci. Ona jest w niej i razem tworzą jedność.
Czy Zoey uda się ochronić uczniów, którzy w jej wizji umarli? Czy uda się pokonać tych, którzy będą walczyć po przeciwnej stronie barykady?
Autorka zabiera nas po raz drugi do Everfall.
Świat jaki wykreowała jest bardzo ciekawy. Lekka i przyjemna historia, pełna magicznych postaci i ich mocy. Młodzież stanie do walki, i nie będzie to turniej, w którym grają fair play.
Motyw dark academy, dopełni czary ciemności. Poleje się krew. Będzie walka na śmierć i życie? Kto wygra? Kto polegnie?
Czytajcie🫶
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2024-11-27
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: Haunted Reign (Fallen Princess #2)
Tłumaczenie: Anna Wziątek
anatomiaemocji
Ona postanowiła skończyć z miłością.On nie chce z niej zrezygnować.Od pierwszej chwili, gdy zobaczyła Spencera Cosgrove, Dawn wiedziała, że ma poważny problem...
Zoey nieoczekiwanie odkrywa w sobie talent do magii śmierci. Dylan jest Żniwiarzem, który jednym dotknięciem potrafi wyrwać z człowieka duszę. Trafiają...