Świetny styl, czuję to! Lubię publicystykę i socjologię- to odnalazłam tu w pełni. Plus ta psychologia, prawda o nas samych. To książka o chłopakach, świecie, do którego nie mogłabym zajrzeć w inny sposób niż przez pióro faceta, pisarza, który doskonale oddała ducha marazmu minionych lat 90'. Na tyle głęboka i oddająca atmosferę chwil wykreowanych, a jak prawdziwych, że utknęłam na 32 stronie. Nie przeczytam- jestem za wrażliwa. Byłoby "6", ale utknęłam, nie mogę czytać więcej o tamtym roku mielizny i bezperspektywiczności. Uciekam od tego świata być może jak bohaterowie książki by chcieli (? - podejrzewam). Ja mam zdrowe, szybkie wyjście ewakuacyjne. Odkładam książkę, żegnam się z papierowymi bohaterami, a to co mnie jeszcze bardziej dołuje to fakt, że to nie byli papierowi bohaterowie, ale ludzie nadal ponoszący konsekwencje czegoś zbiorowego? Czego- nie chciałam doczytać. Ten świat jest dla mnie zbyt przykry. Ukłony dla writera- dał radę po mistrzowsku! Każdy podrozdział wzruszał mnie dogłębnie w punkcie zakończenia- pięknymi metaforami, poentami. Ma talent facet! :-) Pozdrawiam jeżeli to możliwe i kibicuję Panu:-).
Informacje dodatkowe o Inna dusza:
Wydawnictwo: Od deski do deski